Sun fejlesztői konferencia volt Budapesten

A Sun Microsystems "Mobil korszak alkotó Java fejlesztések" címmel negyedik alkalommal rendezte meg Budapesten, a MOM Parkban a Sun Fejlesztői Konferenciát, amelynek támogatója ezúttal a Nokia Hungary Kft. volt. A több mint 500 érdeklődő részvételével zajló, egész napos, ingyenes rendezvényen a Sun és a Nokia hazai és külföldről érkező szakemberei ismertették a legújabb szoftverfejlesztési trendeket és technológiákat, középpontban a Java mobil alkalmazási területeivel.

A rendezvényen a Sun és a Nokia közös Mobil Java Fejlesztői Versenyt hirdetett, melynek célja a magyar fejlesztői társadalom mobil alkalmazások kidolgozására való ösztönzése, egy hazai, Java alapon dolgozó technológiai közösség megteremtése, hosszabb távú cél pedig a magyar intellektuális termékek exportjának ösztönzése. A versenyen magyar állampolgárok és Magyarországon bejegyzett cégek vehetnek részt olyan saját fejlesztésű, saját szellemi tulajdont képező, mobilkommunikációs rendszereken működő J2ME/J2EE kliens-szerver alkalmazással vagy játékkal, amely kereskedelmi forgalomban nem kapható. A pályaművekkel kapcsolatos további elvárás, hogy kreatívan használják a mobil hálózatokban rejlő lehetőségeket, kliens oldaluk megfeleljen a Java Technology for the Wireless Industry specification (JSR-185) szabványnak, szerver oldaluk pedig a J2EE 1.4 szabványnak, és magyar nyelvű felülettel rendelkezzenek.

A versenyzőknek részvételi szándékukat 2004. július 1-ig kell jelezniük a javaverseny@sun.com e-mail címen; a végleges pályaművek beküldésének határideje 2004. szeptember 1. A beérkezett pályázatokat a Sun Microsystems és a Nokia szakembereiből, valamint független szakértőkből álló zsűri fogja értékelni, a következő szempontok alapján és súlyozással: egyedi ötlet, kreativitás (20%); technikai megoldások, architektúra (20%); használhatóság, élvezhetőség (20%); eszközök lehetőségeinek kihasználása (15%); megjelenés, design (15%); programkód stílusa, olvashatósága (10%). A 2004 szeptemberében tartandó eredményhirdetésen az első helyezett nagy teljesítményű Sun-szervert, Sun-munkaállomást, Sun fejlesztői szoftvercsomagot, valamint egy felső kategóriás Nokia-mobiltelefont nyer, továbbá az Informatikai és Hírközlési Minisztérium százezer forint nagyságrendű, a későbbiekben meghatározásra kerülő különdíjat is felajánlott. A második és harmadik helyezettre is értékes nyeremények várnak. A versennyel kapcsolatos további információkat a www.javaverseny.hu weboldalon lehet találni, amely június 1-jétől működik.

Azóta történt

Előzmények