Super Hi-Vision tévéadás a londoni olimpiáról

Épp csak, hogy megjegyeztük a Full HD felbontás pontos paramétereit, úgy tűnik, hogy máris újabbakat kell megtanulnunk. A következő lépcsőfok ugyanis Ultra HDTV, teljes nevén Ultra High Definition Televison, mely a megszokott 1080p-s felbontás helyett 4320p-t kínál; nagyjából ekkora felbontást használnak az IMAX mozikban is, de a Sharp idén már egy 85 hüvelykes televízión demonstrálta, hogy milyen képminőséget nyújt 7680 x 4320 pixel.

Bár az nem valószínű, hogy olvasóink közül bárki is rendelkezik ekkora felbontású, kereskedelmi forgalomban nem kapható televízióval, a 2012-es olimpia szervezői szemmel láthatóan gondolnak azokra, akik valahogy mégis hozzájutottak egy efféle megjelenítőhöz. Japán, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok bizonyos területein ugyanis a fent említett felbontásban (mely Super Hi-Vision néven is ismert) fogják sugározni a játékokat. Valószínű, hogy egyes kivetítéseknél az extra magas felbontásnak szemmel látható lesz az eredménye pár szálló izzadságcsepp formájában.

Azóta történt

  • Információcunami várható a londoni olimpián

    Az egyes infrastrukturális elemekért felelős szolgáltatók és csapataik állításuk szerint a maximumot hozzák, de bizonyosak abban, hogy teljes mértékben nem tudják majd uralni a terepet.

Előzmények