Szervertermet nyitott az EnterNet csoport


Az EnterNet csoport újabb szolgáltatással jelentkezik a hazai piacon, amikor Proserver nevű szervertermével a legmagasabb hazai igényeknek kíván megfelelni a szerverhosting piacon. A Proserver célja, hogy a szerverelhelyezés mellett minden egyéb, szükséges szolgáltatást egy helyen vehessen igénybe az ügyfél. Ez okból a vállalat szolgáltatáspalettáján a különféle hosting és co-location szolgáltatások, valamint szerverbérlet-szolgáltatások és doménregisztráció is megtalálhatók. A webhosting szolgáltatás segítségével a számítógépen tárolt adatok, programok interneten keresztül bármikor elérhetővé válnak az ügyfelek számára, míg az adatbázishosting szolgáltatás azon vállalatoknak hasznos, akik kliens-szerver alkalmazások készítésében, üzemeltetésében vesznek részt. A co-location szolgáltatásnál az ügyfelek a rackszekrény és tömb co-location mellett a területalapú bérletet is választhatják.

A Proserver ügyfelei teljes körű informatikai igényének a kiszolgálása érdekében együttműködési megállapodást írt alá a Microsoft Magyarország Kft.-vel, az Oracle Hungary-vel és a VMware partner cégével. A Microsoft szolgáltatói licencprogramjának alkalmazásával a szolgáltatók kezdeti beruházási költségek és nagyobb kockázat nélkül nyújthatnak ügyfeleiknek üzemeltetési, erőforrás-kihelyezési (outsourcing) és más szoftverszolgáltatásokat. Így a Proserver ügyfelei a Microsoft portfoliójából a vállalatirányítási és ügyfélkapcsolati, üzleti folyamatkezelési, üzleti intelligencia, oktatási (eLearning), email és csoportmunka, asztali (desktop), internetes, biztonsági, infrastruktúra és fejlesztőeszköz megoldásokat érhetik el. Az Oracle E-business Suite vállalatirányítási rendszere gyors üzleti adatelemzést, magas szintű ellenőrzést és átláthatóságot biztosít, míg Oracle Financing szolgáltatás a beruházás finanszírozásában nyújt segítséget a cégeknek. A VMware technológia alkalmazásával az operációs rendszerek üzemeltetése helyezhető egy magasabb szintre, biztosítva a 110% Uptime alapgondolatot.

A közel egymilliárdos költségvetéssel elkészült szerverteremben a legmodernebb berendezések találhatók, hálózati infrastruktúrája pedig a Cisco termékeiből épül fel. A Proserver több mint 4000 szerver üzemeltetésére képes, ezek hűtését 800 kW-os, termenkénti n+1 redundanciával kiépített klímarendszerrel biztosítja. A szerverek lehetnek ún. „polcos” szerverek, valamint rackelhető szerverek. A szerverterem akár négyzetméterenként 2,5 tonna padlóterhelésű berendezéseket is képes fogadni. A zökkenőmentes internetkapcsolatot 30 Gb/s-os, a BIX épülete felé kiépített optikai kapcsolat biztosítja, amelyen keresztül egy 10 Gb/s BIX, valamint 1 Gb/s nemzetközi kapcsolat is üzemel. A folyamatos áramellátás biztosítására kétszintű szünetmentes megoldást alakított ki a vállalat: első szintjét a gyors reagálású úgynevezett „online” UPS-rendszer alkotja, mely gondoskodik arról, hogy kiszűrje a hálózatos áramban jelenlévő zavarokat, kisebb ingadozásokat, biztosítva a megfelelő minőségű áramot, valamint teljes áramszünet esetén ellátja a hotelt árammal a második szintű védelem beindulásáig. A második „védvonalat” a 2 MVA kapacitású dízelaggregátorokra épülő áramforrás adja, mely gyakorlatilag bármekkora áramkimaradást képes áthidalni. Az ügyfelek adatainak védelmét 24 órás operátori szolgálat és prime kategóriás szolgáltatások biztosítják. Emellett minden elhelyezett szerverhez ingyenes dialup hozzáférés jár.


Megnyitó: Miénk itt a tér!

A Proserver szerverterem számokban:

  • 2 MVA teljesítmény
  • 4000 szerverhely
  • 74 m2-es, 2,5 t terhelhetőségű szerverterem
  • 380 m2 átlagos terhelhetőségű szerverterem
  • 20 Gbit BIX kapcsolat
  • 1 Gbit nemzetközi kapcsolat
  • 76 km CAT6 Gbit UTP kábelezés
  • 800 kW klímateljesítmény (n+1 redundancia)
  • kétszintű szünetmentes áramellátás
  • redundáns árambetáplálás
  • Cisco hálózati eszközök

Azóta történt

Előzmények