Szerződést kötött az LG és a Microsoft

A vállalatok tegnapelőtt jelentették be, hogy a dél-koreai LG Electronics Inc. és a Microsoft Corp. kölcsönös szabadalmi megállapodást írtak alá. A szerződés szerint az LG hozzáférést kap a Microsoft bizonyos szabadalmaihoz, s ezeket szabadon felhasználhatja termékeiben, viszonzásképpen a Microsoft pedig az LG szabadalmait alkalmazhatja. A Microsoft ezeken kívül megkapja a felhasználási jogot az LG azon szabadalmaihoz is, melyek az egyezményhez harmadikként csatlakozott, amerikai telephelyű MicroConnect Group üzleti szoftverfejlesztő cég birtokában vannak.

A megállapodás azt is jelzi, hogy az LG használhatja a Linuxot is (anélkül, hogy a redmondi cég perrel fenyegetné), illetve – a hírek szerint – a MicroConnect olyan szoftver birtokában van, amelyet a Microsoft az Xbox-nál szeretne alkalmazni.

A cégek a szerződés részleteit és a pénzügyi feltételeket nem hozták nyilvánosságra. Judy Pae, az LG szöuli szóvivője csak annyit mondott, hogy négyéves tárgyalássorozatot zártak le, s a Microsoft sokkal többet fizet az LG-nek, mint a dél-koreaiak az amerikaiaknak.

Előzmények