Megint komoly pert kapott a nyakába a TikTok az USA-tól, mindenkit félrevezettek

Ezúttal Iowa államügyésze indított pert: a vád szerint megtévesztették a szülőket, súlyosan káros tartalmakat mutogat a platform a gyerekeknek.

Iowa államügyésze is beperelte a TikTokot, amelyet azzal vádol, hogy félrevezette a szülőket (és mindenkit) arról, hogy a gyerekek hozzáférnek-e számunkra helytelen tartalmakhoz.

Brenna Bird vádja szerint a TikTok és kínai nayacége hazudtak az olyan tartalmak gyakoriságát illetően, mint drogok, meztelenség, alkohol, káromkodás.

Bird szerint a TikTok sötétben tartotta a szülőket, de most ideje rávilágítani a dolgokra, a TikTok veszélyes tartalmakat mutogat a gyerekeknek, szexuális tartalmakat, önbántalmazásra, illegális droghasználatra és még rosszabbakra uszító tartalmakat.


[+]

Iowa pénzbüntetést és a megtévesztő, tisztességtelen gyakorlat betiltását követeli. A TikTok továbbra is állítja, piacvezető a fiatalok védelmében, szülői felügyeleti és időkorlátos eszközökkel, számukra első a közösség biztonsága.

Az USA-ban és szerte a világon azonban egyre nagyobb a nyomás a közösségi cégeken, amiért képtelenek megvédeni a káros tartalmaktól és szeméttől a gyerekeket. Hasonló pert indított Arkansas és Utah is, a többi állam vizsgálatot folytat, Indiana pedig ejtette a pert. Montana jelenleg is fellebbez, mert január 1-től betiltotta volna a TikTokot, de egy bíró ezt nem hagyta, mert alkotmányellenesnek mondta ki a törvényt, állami túlkapással.

A TikTok vezérigazgatóját január 31-én hallgatja meg az amerikai szenátus egyik bizottsága.

Azóta történt

Előzmények