Zárjuk be az internetet!

Az amerikai republikánus elnökjelöltséget célul kitűző Trump kampánya során sorozatban szállítja a meglepő kijelentéseket. A legutóbbi, melyet ma szinte minden sajtótermék idézett, hogy egy ideig egyáltalán nem engedné be a muszlimokat az Egyesült Államokba.

Ám ugyanezen az eseményen mondott ő még mást is, mégpedig arra hívott fel, hogy meg kell valósítani az internet korlátozását – írja tudósításában az Independent.

Ami mindig bejön: terroristák és gyerekek

A beszédben arra hivatkozott, hogy „valamit kell kezdenünk az internettel”, mivel a gyerekek túl sokat használják, így egyre többüket éri el az ISIS propagandája, és a csemeték radikalizálódnak.

Trump elmondta, hogy az amerikai gyerekek „bámulják az internetet, és nagyokosok akarnak lenni”. Majd hozzátette: „Sok embert veszítünk el az internet miatt.” Ezek után közölte, hogy meg kell kérdezni Bill Gatest, illetve a hozzá hasonló embereket, akik értik, hogy mi történik: „Beszélnünk kell velük erről, és arról, hogy egyes területeken az internetet talán valahogy le kéne zárni. Lesznek, akik erre majd azt mondják: »De hát a szólásszabadság, a szólásszabadság!«. Én azt mondom: ezek az emberek ostobák.”

Érdemes mindezt azzal összevetni, hogy a gyakorlott tech-felhasználónak számító Barack Obama nem kis mértékben annak köszönhette elnökválasztási győzelmeit, hogy a maximális mértékben kihasználta az internet adta lehetőségeket, különösképpen a közösségi oldalakat.

Egész biztos, hogy ez a beszéd hamarosan olyan internetes mémmé válik majd, mint Ted Stevens halhatatlan kijelentése az internetről 2006-ból („series of tubes”):

Azóta történt

Előzmények