A Twitterbe fektetne be az Apple

Az Apple az elmúlt hónapokban befektetési szándékkal tárgyalásokat folytatott a Twitter vezetőivel – írta meg a hét végén belső forrásra hivatkozva a The New York Times.

Az értesülést egyik cég sem kívánta kommentálni, a híradást értelmező szakértők pedig megosztottak, de akadnak, aki szerint a közösségi oldalak internetes üzletágában alig érdekelt Apple-nek igen jól jönne egy együttműködés (vagyis inkább: felvásárlás), mivel a cég által kínált szolgáltatások és áruk terítésére kiváló terep lenne, piacbővítést jelentene. A Times forrása szerint épp az Apple érdeklődése tornászta fel a Twitter piaci értékét a tavalyi 8,4 milliárd dollárról 10 milliárdra.

Az állítólagos forrás információi egyébként minimálisak, így az is elképzelhető, hogy nem felvásárlásról lehetett szó a jelen pillanatban szünetelő tárgyalásokon, hanem más típusú, de több száz milliós befektetésről. A két vállalat egyébként már most is eredményesen működik együtt (ellentétben a nem igazán problémamentes Apple-Facebook kapcsolattal), az Apple rendszereiben több funkciót kínáló, szoros és eredményes Twitter-integráció található.

Sokan vannak, akik kétkednek a felvásárlást illetően, ugyanis Tim Cook, az Apple vezetője nemrég egy konferencián kijelentette, hogy a cégnek „közösséginek kell lennie”, de „nincs szüksége saját közösségi hálózatra”.

A Twitter ugyan nem Facebook-méretű, de igen erős internetes cég, jelenleg havonta 140 millió aktív felhasználójuk van, emellett a vállat vezetője nemrég bejelentette, hogy anyagilag is igen sikeresek „több kamionnyi készpénzünk van a bankban” (ez jól értesültek szerint körülbelül 600 millió dollárt készpénzt jelent valójában).

Azóta történt

Előzmények