Újabb ingyenes e-mail 10 GB tárhellyel

A közelmúltban megkezdte működését a lajt.hu e-mail kiszolgáló rendszere, amely többek között ingyenes 10 GB tárhelyet, keresőt és kommunikátort (csevegőt) biztosít a felhasználói számára. A lajt.hu vadonatúj postafiókja az egyik legnagyobb lengyel ingyenes levelező rendszerre épül (poczta.o2.pl), amelynek napjainkban több mint 7 millió felhasználója van. A poczta.o2.pl több vezető IT szaklap ranglistájának éllovasa Lengyelországban (Komputer Świat, Computerworld, PCFormat, Next) a „legjobb ingyenes email” kategóriában.

A lajt.hu egy bejáratott, megbízható, 10 GB tárhellyel rendelkező postafiókot kínál felhasználóinak, amellyel akár 100 MB mellékletek küldése is lehetséges. Szövegkeresőjének köszönhetően az emailek tartalmában és a csatolt állományokban is megtalálhatjuk a keresett kifejezéseket. Az ügyfelek használhatják a postafiókba integrált kommunikátort is, amelynek segítségével a postafiók többi tagjával is beszélgethetnek vagy értesítshetik őket.

„Tapasztalatainknak köszönhetően felhasználóinknak a legmagasabb mértékű biztonságot biztosítjuk. Minden levelet egy időben három független szerveren tárolunk” - nyilatkozta Krzysztof Sierota az o2.pl vezetőségének tagja. A lengyel cég már háromszor kapott helyet a Deloitte által készített Technology Fast 50 ranglistán, amely Közép-Európa leggyorsabban fejlődő műszaki vállalatait foglalja magába.

Azóta történt

  • Gmaillé változott a Mailbox.hu

    Az egykor népszerű hazai levelezőből csak a neve maradt.

  • Öt giga ingyen tárhelyet ad a Microsoft

    Windows Live azonosítóval bárki használhatja a SkyDrive-ot.

  • 2004. április 1.

    Április tréfának hitték, pedig nem az volt: a Google bejelenti, hogy ingyenes webmailszolgáltatást indít Gmail néven, amely 1 GB tárterületet biztosít a használóinak az üzenetek tárolására. A merész húzás válaszlépésre kényszeríti a riválisokat – melyek ekkoriban 2-4 megabájtos postafiókokat kínáltak ingyen –, és megöli azt a divatos üzleti modellt, amely előfizetés fejében adott használható méretű tárhelyet a levelezőknek.

Előzmények