Újdonságok a BEA WebLogic Serverben

A nagyvállalati szoftverinfrastuktúra-szállító BEA Systems a múlt hónapban mutatta be a BEA WebLogic Server legújabb, „Diablo” kódnévre hallgató 9.0-ás változatát – adta hírül az Alerant Rt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora. Az új alkalmazásszerver képezi a jövőben elkészülő BEA WebLogic Platform 9.0 alapját. A Diablo a jelenleg elérhető BEA WebLogic Server 8.1-en alapul, kiegészítve azt számos új komponenssel és szolgáltatással. A bevezettet újdonságoknak köszönhetően a BEA WebLogic Server tökéletesen alkalmassá vált Service Oriented Architecture (SOA) modellnek megfelelő, nagy terhelés mellett, folyamatosan működő alkalmazások gazdaságos kialakítására és üzemeltetésére.

A WebLogic hagyományait megőrizve, a Diablo megfelel a legfrissebb ipari szabványoknak, mint például J2EE 1.4, WS Security-alapú biztonságos Web Service-szolgáltatások és WS Reliable Messaging üzenetkezelés. Az ipari szabványok betartásával a fejlesztők hatékonyan hozhatnak létre hordozható és együttműködő alkalmazásokat.

Az új változatban a WebLogic Server kiegészül egy beépített, nagy teljesítményű üzenetkezelő alrendszerrel, amely képes másodpercenként több ezer üzenetet biztonságosan célba juttatni. Természetesen más gyártók hasonló rendszerei a továbbiakban is illeszthetőek az alkalmazásszerverhez. A Diablo-alapú rendszerek üzemeltetőit egy megújított adminisztrációs felület fogadja..

A Diablo béta-változata már letölthető a BEA Systems weboldaláról. Az alkalmazásszerver kereskedelmi változata 2005 közepétől lesz elérhető. Ezt rövid időn belül követni fogja a WebLogic Platform többi komponensének (portál, integrációs eszköz, stb.) új változata is.

Azóta történt

Előzmények