Veszélyes az internetes társkeresés

Az új-zélandi rendőrség szerint több áldozata is lehetett annak a 40 éves férfinak, aki évek óta Houndman becenéven garázdálkodott egy helyi társkereső oldalon. Egyelőre azzal gyanúsítják, hogy novemberben megerőszakolt két nőt; az első bűntettet november 9-én, a másikat 23-án követte el. „A nők találkoztak a férfival, majd elmentek vele a városon kívül eső otthonába. Az erőszakra ott került sor” – mondta a helyi rendőrség bűnügyi csoportjának nyomozója az esetről beszámoló lapoknak.

A férfi mind a két esetben ugyanazt a becenevet használta az ismerkedés során. Mivel már két és fél éve felhasználója volt a társkereső oldalnak, a rendőrség szerint elképzelhető, hogy több áldozata is volt, ezért most várják azok jelentkezését, akik kapcsolatba léptek vele.

A hatóság az ügy kapcsán arra figyelmeztette az embereket, hogy az internetes társkereső oldalakon legyenek óvatosak. „Amikor először randevúznak egy ismeretlennel, találkozzanak nyilvános helyen, például egy kávézóban! Ismerőseiknek pedig mondják el, hogy hova mennek és kivel találkoznak!” – tanácsolta a nyomozó.

Azt, hogy a hatóság nem dimenzionálja túl a dolgot, jól mutatja, hogy alig tizenkét órával a figyelmeztetés és felhívás közzétételét követően újabb erőszaktevőt tartóztattak le. Az elfogott 36 éves férfi ugyancsak az interneten ismerkedett meg áldozatával, egy Fidzsi-szigeteki nővel, aki miatta utazott Új-Zélandra.

Azóta történt

Előzmények