21 megás mobilnetet kínál a Vodafone is

A konkurenciát néhány hónap késéssel követve a Vodafone is bevezeti Magyarországon a vezetékes internet esetében megszokott módon az elérhető maximális letöltési sebesség alapján elnevezett ajánlatait. Az operátor a korábbi vállalására rálicitálva nem csupán 14,4 megabitig megy el az újabb mobilinternetes számháborúban, hanem T-Mobile-hoz hasonlóan 21 megabites csomagot is kínál.

A mai naptól elérhető MobilNet díjcsomagokból három létezik, ezek főbb jellemzőit az alábbi táblázat foglalja össze:

Az adatforgalmi korlátból adódóan a MobilNet 7 az alkalmi netezőknek, a Mobilnet 14 a napi szinten internetezőknek, míg a Mobilnet 21 az aktív netezőknek szól. Kétéves hűségszerződés vállalása mellett a csomagok mindegyikéhez 1 forintért vásárolható USB-modem vagy a HotSpot Zsebwifi nevű mobilrouter. A konstrukcióban foglalt adatforgalmi limit elérése után a szolgáltató a le- és feltöltési sebességet 128 kbps-ra korlátozza, de egyszeri díjért cserébe az adott hónapban bármikor megemelhető adatkorlát: 700 forintért 500 MB-tal, 1000 forintért pedig 1 GB-tal.

A szolgáltatót megkérdeztük, hogy a nagyobb sebességek jelenleg hol érhetők el, de hírünk publikálásáig nem kaptunk választ. Amint arról beszámoltunk: szeptember végén a vállalat azt közölte, hogy a tervezettnél gyorsabban halad hálózata korszerűsítésével. Akkor történt meg az ezredik bázisállomás cseréje, és ezzel az ország területének 60 százalékán vált elérhetővé a jobb minőségű hanghívásokat és gyorsabb letöltési sebességet biztosító hálózat.

Frissítés (15:35): a Vodafone korábbi közleményeiből kiderül, hogy e területeken – melyek kiterjedése szeptember vége óta jelentősen bővült – egyelőre az eredeti tervek szerinti 14,4 megabites letöltési maximumot biztosítják. A leggyorsabb csomag felhasználóinak ígért 21 Mbps kizárólag ott érhető el, ahol a szolgáltató korábban kísérleti hálózatot épített ki: Budapest V. kerületének Duna-menti részein, illetve a Balaton környékén. Mindkét sávszélesség eléréséhez HSPA+-kompatibilis eszközre van szükség.

A fenti csomagok Netbook MobilNet, illetve Tablet MobilNet néven a netbookok és táblagépek tulajdonosai számára is elérhetőek, jóval magasabb havi díjért: e csomagokért kétéves hűséggel havonta 5900, 7900, illetve 8900 forintot kell fizetni. A netbookos ajánlat egy évig tartalmazza a Vodafone PC Security internetbiztonsági csomagot is.

A vállalat átalakította okostelefonos adatcsomagjait is, ezek jellemzői a következők:

A Vodafone egy forgalomfigyelő szolgáltatást is elindított: az USB-modem- és okostelefon-felhasználók mostantól valós időben nyomon követhetik a netinfo.vodafone.hu oldalon, hogy mennyi adatot forgalmaztak, és milyen messze vannak még a csomagban foglalt adatforgalmi limit elérésétől.

Azóta történt

Előzmények