Már október végén elérhető lesz a Windows 7

A Microsoft új operációs rendszerének, a Windows 7-nek a megjelenési dátumát illetően számtalan találgatás látott már napvilágot, s a legvalószínűbbnek eddig az tűnt, hogy a gyorsított tesztelési ütemnek köszönhetően a decemberi ünnepi vásárlási szezonra már kapható lesz a szoftver.

Tegnapelőtt azonban újabb információ látott napvilágot, mivel több más szaklappal együtt a Pocket-Lint is úgy értesült az Acer nagy-britanniai képviselőjétől, hogy már október 23-ától hozzájuthatnak a vásárlók a Windows 7-hez. Bobby Watkins kissé homályos nyilatkozatából úgy tűnik, tervezik, hogy elindítanak egy olyan frissítési kampányt, melyről már tavaly is beszámoltak jól értesült források. Ha a Microsoft is beleegyezik, akkor egy 30 napig tartó akciós időszakban bizonyos, Vistával telepített új számítógépekhez a vásárlók ingyenes frissítésként kapnák meg a Win 7-et. Az Acer azt is megerősítette, hogy akik egy meghatározott típusú (az „all-in-one" Z5600 PC) új Acer számítógépet vásárolnak, már a Windows 7-et kapják operációs rendszerként – ha jól értelmezzük a szűkszavú közlést. Ezeket a számítógépeket, melyeket szeptembertől szállítanak tesztelésre a boltokba, úgy állítják össze, hogy optimálisan ki tudja majd használni a Win 7 adottságait – a típus például érintőképernyővel rendelkezik. Watkins közleményét megerősítette Massimo D'Angelo, az Acer európai alelnöke is.

A Computerworld elemzője szerint, ha összevetjük az eddigi windowsok kiadási ritmusát, akkor akár még korábban is kész lehet a végleges verzió, de az értesüléseket a Microsoft nem kívánta kommentálni.

A Windows 7 kiadásra jelölt (RC) változata május 5-étől, keddtől lesz letölthető a nagyközönség számára, s e verzió egy éven át használható legálisan. Ugyanakkor a szokásos eljárás szerint az MSDN és a TechNet előfizetői már április 30-a óta hozzáférhettek a programhoz – s igyekeztek is, mivel a hírek szerint akkora volt az érdeklődés, hogy a Microsoft szerverei nem bírták a terhelést, és átmenetileg elérhetetlenné váltak.

Azóta történt

Előzmények