Új hozzászólás Aktív témák

  • Erasmus

    őstag

    sziasztok!

    azoktól kérnék segítséget, akiknek t-mobile mobilinternete van. úgy tűnik, hogy a hálózaton az utóbbi időben rendkívül kis méretű (128 byte-nál kisebb) adatcsomagok közlekednek. eddig egy olvasó jelezte ezt, de kíváncsi vagyok, hogy másnál is tapasztalható- ez. ha igen, megírom az it.newsra. mert ha így van, az az előfizetők számára hátrányos lehet, mivel a fix méretű csomagfejlécek miatt úgy nő meg az adatforgalmuk, hogy a hasznos adatok forgalma nem növekszik.

    például ezzel a snifferrel lehet monitorozni a hálózati adatforgalmat. azt kellene megnézni, hogy a http-csomagok mérete mekkora (el kell indítani a forgalomfigyelést, majd böngészni egy kicsit, aztán a naplóban a http-nél megnézni a csomagméreteket). normális esetben 1500 byte körüli méreteket kellene látni, ha tényleg 128 byte alatt van, az problémás.

    előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni. az adatokat privátban küldjétek.

    kösz,

    eras
    it.news

  • DarkByte

    addikt

    válasz Erasmus #269 üzenetére

    Helló!
    Csütörtökön este már otthon leszek, megkukkantom majd.

    Egyébként ha így is van, szerintem a modem adatforgalom számlálója helyesen jelzi az adatmennyiséget, így túllépésből nem látok problémát. Viszont jól értem hogy szerinted durván ~1400 byte overhead megy minden csomag mellett feleslegesen? :Y Ez nekem azért kicsit irreális, mert tesóm töltöget lefelé egy-két dolgot mindig hogy elhasználja az adatforgalmi korlátot a hónap végére, és eddig egyszer sem jött olyan számla amiben túlléptük a keretet.. és a letöltött adatmennyiség és a forgalmi számláló között sincs ekkora eltérés.. hmm. :F

  • Erasmus

    őstag

    válasz DarkByte #270 üzenetére

    kösz, bár lehet, hogy addig megírom a sztorit... :)

    nem annyi a felesleges adatforgalom. azt mondta az egyik forrás, hogy 48 byte méretű csomagokat látnak, ebből 26 byte a fejléc. azaz a fejléc egy byte-jára körülbelül egy hasznos byte jut. ez mondjuk elég irreálisnak tűnik.

    de számoljunk kicsit jobb értékekkel, durván: 120 byte-os csomag, amelyből 40 byte a fejléc. ilyenkor a felállás 1 byte fejlécre jut 2 byte adat, azaz mondjuk 2 GB adatforgalomból 667 MB a fejléc, a user számára haszontalan információ.

    normál, 1500 byte-os adatcsomagoknál 1 byte fejlécre kb. 37 byte adat jut. itt 2 GB adatforgalomból 53 MB a fejléc. ez azért nem mind1.

Új hozzászólás Aktív témák