Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz johnny23 #86351 üzenetére

    Nincs közbeiktatva AVR? Ha igen, azon mi van beállítva?

    Egyébként akár limited, akár full van beállítva, mind a kettőt tudnod kéne tökéletesre kalibrálni. A jelentősége ott van igazán, ha AVR-en keresztül adod a képet a TV-nek, mert ha az AVR-hez csatlakoztatott eszközeid eltérően vannak beállítva, tehát egyik limited, másik full, akkor problémás a dolog, mivel az AVR egy kimeneten keresztül kommunikál a TV ugyanazon HDMI-bemenetével és az eltérő színtér miatt két külön beállítást igényelne ugyanazon HDMI-bemenet a TV-n.

    Nem gondolnám, hogy a PS4 lenne a hibás. Nekem egy Panasonic 65VT60 plazmám van, azon tökéletes képet ad AVR-en keresztül.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz he7edik. #86399 üzenetére

    Felhasználófüggő is, de általánosságban elmondható, hogy még az 1 TB is kevés. Eleve az 500 GB sem annyi, meg az 1 TB sem annyi, előbbinél kb. 420 GB-ot tudsz használni (emlékeim szerint), mert ugye a formázás miatt sem lesz 500 GB, plusz a rendszer is használ. Gyorsan rá fogsz jönni, hogy a lemezes játékok sokkal többe kerülnek, mint ha kihasználod az akciókat és a Store-ból vásárolsz harmad-, negyedáron. Lemezesen csak akkor vegyél meg valamit, ha gyűjteménybe kell a polcra, vagy ha gyorsan kipörgetsz valamit megjelenés után és el is adod. Így nem buksz akkorát.

    Ha viszont digitálisan vásárolsz, akkor iszonyat gyorsan megtelik az 500 GB. Egy valamirevaló AA+ kategóriájú játék 40-50 GB közötti méretű, de a kisebbek is beleszaladnak 20-30 GB-ba. Esetleg az indie, vagy kisebb címek állnak meg 5-10 GB-ból. Ehhez jönnek a patch-ek, mentések, illetve ha rögzítesz gameplay videót, vagy csinálsz screenshot-okat, azok is helyet foglalnak. Ha van PS Plus előfizetésed, akkor megintcsak gyorsan fogy a hely a havi ingyenes játékok miatt. Persze, ha valamit már megvettél a Store-ban, akkor bármikor letörölheted és letöltheted újra, de azzal meg az adatforgalmad megy.

    Szemléletes példa: idén év elején megvettem hatezer párszáz forintért akcióban a Battlefield 4 Premium pakkot, amiben az összes DLC benne van. Asszem 73 GB volt a teljes adatmennyiség, ami a HDD-re került és ez egy játék.

    Szóval nemhogy az 500 GB, de még az 1 TB is kevés. Már elgondolkodtam párszor, hogy bizony keresek egy 3 TB-os HDD-t a gépbe, csak valahogy nem fűlik a fogam ahhoz, hogy mindent újra letöltsek, pedig kénytelen leszek.

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz crue #86402 üzenetére

    Igen, csak egy lemezes játék törlés utáni visszainstallálása csak percek kérdése, egy 40-50 GB méretű letöltött játéké (újraketöltéssel, mindennel) meg hosszú órák kérdése, az adatforgalmazás mértékéről nem is beszélve! :U

    Kendek: mi a gond a 2 TB-nál nagyobb HDD-kkel? Miért nem mennek bele?

    Wlac: nekem október óta van meg a gép, de már idén áprilisban el kellett kezdenem taktikáznom a hellyel, pedig már lemezes játékaim is vannak szép számmal, de még azokat lekapva is nehezen férek az 500 GB-os CUH-1216A-mon.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Kendek #86414 üzenetére

    Ja, sejtettem, hogy a form factor a probléma. :(

    Akkor marad a 2 TB-os. Na, majd valamikor nyár végén lehet meg is lépem.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Wlac #86684 üzenetére

    Nekem például az volt az első a PS4 esetében, hogy kivágtam a picsába a gyárilag hozzáadott, rövid, szir-szar minőségű tápkábelt és vettem hozzá egy normális hosszúságú, vastagságú, minőségi drótot, 90 fokos csatlakozóval. Ugyanezt tettem anno a PS3-mal (az még a földeléssel is ellátott PC-s tápkábellel működött) és az SS-sel is. Nem is lehet benne semmilyen voodoo: szabványos, 230 V-ot szállító tápkábelekről beszélünk.

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Def26 #86900 üzenetére

    Egyértelmű: mivel a PS4 natívan 1080p jelet tol ki magából, így ahhoz igazodva válassz megjelenítőt is, különben szembesülsz a monitor felskálázásából adódó anomáliákkal. Amíg nincs stabil 4k jelforrásod, addig teljesen fölösleges olyan megjelenítőt venni, amit nem tudsz kiszolgálni.

    Azt is vedd figyelembe, hogy amit még rákötsz a PS4-en kívül, azzal ki tudod-e hajtani 4k-ban. Jelenleg igencsak csúcsvas kéne ahhoz, hogy mondjuk PC-játékkal is ki tudd szolgálni megfelelő részletezettség mellett ezen felbontást. Ahol lehet értelme, az a munka, ha mondjuk grafikus vagy, vagy olyan munkát végzel, ahol nagy asztalterületre van szükséged 2D módban.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Def26 #86902 üzenetére

    A 60 Hz elég, de az 1080p is. Fölösleges a 4k-t venned, ha mondjuk nem használnád ki a PS4-en felül más hardverrel. Ugyanis minden más forrásnál, ami csak 1080p-t tol ki magából, csak rontasz az eredményen, ha nem az eszköz kimeneti felbontásának megfelelő, natív felbontású megjelenítőt választasz. PS4-hez egyértelműen a fullHD megjelenítő az optimális. Az egyébként nem baj, ha tudja az eszköz a magasabb frissítési értéket is, bár nagyon azt se használnád ki. Nálam is 1080p60Hz-en működik a plazma PS4-játék közben.

    Chereiose: azt meg tudom erősíteni, hogy CUH-1216A szinte teljesen hangtalan. Amíg nem jött a Doom és az Uncharted 4, azt se vettem észre, hogy a szobában van. Mióta megy a klíma és konstans 23 fok van a szobában (és kvázi direktben ráfúj a klíma), azóta azok alatt se nagyon.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz crue #87017 üzenetére

    Én a Call of Juarez-nek is örülök. Az alapjátékkal még anno PC-n játszottam 10 éve és nagyon csíptem, ezen (és a többi) folytatásig viszont sosem jutottam el. Most PS3-on be tudom pótolni.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    Elmegy ám a sunyi picsába a Sony is! Közel 30 GB szabad tárhelyem volt a PS4-en, mire jelzett a rendszer, hogy a Doom-hoz jött az 1.07-es update. Nem tudta letölteni, mert kevés neki a hely. Letöröltem hát az Uncharted 4-et update-estül, mindenestül, így lett közel 80 GB szabad tárhely, mire nagy kegyesen elkezdte letölteni az 1.07-es update-et a Doom-hoz, mire kiderült, hogy mindössze 2.938 MB az egész update. :((( Ráadásul már nem először járok így: a múltkor hasonló szituban inkább letöröltem a Doom-ot, majd újraraktam lemezről és akkor tudta telepíteni az update-et, pedig az 1.06 valami 18 GB volt emlékeim szerint. :W

    Rohadjanak meg, hogy nem tudják rendesen összerakni ezt a rendszert, hogy ekkora swap-terület kelljen egy egyszerű update-hez! Komolyan mondom, kiakasztó. Több időt töltök már gépészkedéssel az update-ek miatt, mint játékkal. Lazán belekényszerítik vele az embert, hogy cserélje a háttértárat nagyobbra. Tudom, manapság nem sok az 500 GB-os HDD, de komolyan: lassan 4-5 A+ cím van már csak fönn a vinyón, mert egyszerűen nem fér fel több a fent leírt update-mechanizmus miatt. A kis, PS Plus-keretében kapott indie címeket se tudom kipróbálni, mert nem férnek meg a pár nagy cím mellett a vinyón. Elveszi az ember kedvét az egésztől! :(((

    Komolyan azon gondolkodok, hogy nem is fejlesztek 2 TB-os HDD-re 30 eFt-ért, hanem túladok rajta, aztán megvárom, hogy legyen 2 TB-os modell a Pro-ból. Gyanús, hogy arányaiban jobban járnék anyagilag is. Csak az ezzel való hercehurcához sincs sok kedvem!

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz andro93 #93158 üzenetére

    Kösz a tippet, megfontolom, valóban alig több, mint feleannyiból kijön és közel akkora, mint a 2 TB-os.

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz pomk #94747 üzenetére

    "Korábbi UC-k vizuálisan nem tetszenek."

    Szerintem nézd meg azokat jobban, ugyanis már az első rész is ugyanaz volt alapjaiban, mint a negyedik és a remastered edition-ben szépen fel is húzták grafikailag, pedig eredetileg se volt gyenge. Jó, nyilván nem kell tőle a negyedik rész színvonalát várni, plusz az első rész még sztorit tekintve is faék egyszerűségű volt, de a második-harmadik rész már ilyen tekintetben is nagyon erősnek nevezhető és már a második rész is olyan áll-leejtő volt grafikailag, hogy iszonyat. Nekem mai napig az a rész a személyes kedvencem. Szóval nagy kár lenne kihagynod, pláne, hogy a Nathan Drake Collection már bagóért megkapható és benne van az első három rész. Must have! Én akkor vettem meg a PS4-et kicsit több, mint egy éve, mikor ezzel adták bundle-ben. Mindezt úgy, hogy PS3-on az eredeti megjelenésekkor már mind a hármat kipörgettem nem egyszer.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz kacsa2958 #95282 üzenetére

    Én durván 2 hete vettem bele egy Seagate (Samsung) Spinpoint 1.5 TB-os, 5400 RPM-es, 32 MB cache-es HDD-t, kerek 17 eFt-ért. Szerintem jelenleg nincs jobb ár/érték arányú HDD. Ja, és miután kivettem a gépből a gyári 500 GB-os HDD-t, meglepődve konstatáltam, hogy ugyanezen gyártó/termékcsalád modellje volt benne. Sebességre ugyanolyan tökéletes, mint a gyári, hangja semmi. A friss rendszer rendben települt rá, a játékokat újra letöltöttem a Store-ból, tegnap este nyomtam is a Battlefield 1-et.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    Van tippetek, tudok ma (tehát november 1-jén) Budapesten magyar PSN Card-hoz jutni? A kevés nyitva levő egység valamelyike (pl. benzinkút) stb. árul esetleg? Tegnap csak egy Tesco-t tudtam útbaejteni és ott épp nem volt.

    Egyébként azon akció, amire azt írja a magyar PSN Store, hogy november 3-ig tart, az hogy értendő? November 2. 23:59:59-ig, vagy november 3. 23:59:59-ig? Magyar idő szerint? Csakmert 2-án meg nem nagyon fogok ráérni, holnap meg nemigen tudok kártyát venni. :W

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz james001 #96268 üzenetére

    Szerintem az egyik legjobb/leghangulatosabb sci-fi horror játék - utoljára a Dead Space játékoknál borzongtam ennyire, mint az Alien Isolation alatt.

    Korábbi kérdésedre válaszolva: abszolút kötődik a filmekhez, helyesebben a Nyolcadik utashoz, olyannyira, hogy tényleg Ripley huszonéves lányával kell utánaeredni a filmben megsemmisült Nostromo flight-recorder-ének, amit a Sevastopol nevű űrállomásra szállítottak be.

    Spoiler: A sztori során lesz egy fejezet, ahol a mentőosztag egy tagjával végigjárod majd azt az utat, ahol az első film szereplői jártak a Derelict hajón.

    Egyébként anno olvastam, hogy a készítők több terabyte-nyi tervet, vázlatot, hangeffektet, zenét kaptak az első filmből, amit fel is használtak és ez tetten is érhető a játékon. Brutális hangulata van. Arról már nem is beszélnék, hogy a Nostromo-s DLC-hez a film eredeti szereplői adták a szinkronhangot.

    Szóval hajrá, az egyik legjobb/legautentikusabb sci-fi játék, ami valaha készült.

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz james001 #96274 üzenetére

    Nekem a harmadik rész is nagy kedvencem. David Fincher első filmje (szerintem zseniális a faszi), nagy merészség volt a Fox részéről, hogy rábízták a filmet és nagyon jól is sikerült (különösen a rendezői változat, ami vagy fél órával hosszabb és egész más a sztorija, mint a moziverzióé), de nekem is az első és a második (James Cameron remekmű) a fő kedvencem.

    Nem lett volna semmi baj a Colonial Marines-szal sem, ha hagyják befejezni a játékot és kaptak volna rá még egy évet. Az AI-n kellett volna még sokat csiszolni, de a játék maga kiváló hangulatú és a sztorija se lett volna rossz. Tipikus kihagyott ziccer.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz james001 #96277 üzenetére

    Jah, az nekem se volt szimpi, hogy Fincher kukázta a második rész fő karaktereit a film első 2 percében, de ettől függetlenül maradandót alkotott és szerintem abszolút sci-fi, amit létrehozott. Az tény, hogy ez Blomkamp-nak se tetszett és épp ezért az általa rendezendő "Alien 5" a második film történései után fog játszódni. Én azt sokkal jobban várom, mint az Alien: Covanant-ot (Ridley Scott-féle Prometheus 2), bár ez utóbbira is kíváncsi vagyok, mert én be tudtam fogadni a Prometheus-t is.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    Na, srácok, a minap kérdeztem, hogy ugyebár mit takar, hogy november 3-ig tart a Store-ban egy akció: mármint, hogy ez november 2. 23:59-et, avagy november 3. 23:59-et jelent. Úgy tűnik, hogy bizony az előbbit. Még szerencse, hogy tegnap este volt rá 5 percem, hogy redeem-eljek két 6.000 Ft-os feltöltőkódot és letudtam a vásárlást (a letöltést akkor nem kezdtem el, csak ma, mert tegnap rohannom kellett). Ugyanis ma ránézve a Store-ra, már véget ért a leárazás. Végül így sikerült behúzni egy Mortal Kombat XL-t 8.900 Ft-ért, meg egy Outlast-ot valami 1.400 Ft-ért, illetve egy Limbo-t 1.200 Ft-ért. Ennyit mindegyik röhögve megért szerintem, pláne az MK, mivel az eredeti áron ennek a duplája (így már jelenleg is annyiért van fönn a Store-ban).

    Szóval okulásul: ha egy akció végének x napot jelölik meg, akkor az a discount az előző nap utolsó percéig tart. Legalábbis így vélem, bár tény, hogy ma csak este tudtam ránézni, de ugyebár ha november 3-ig írja az akciót, akkor annak még most is leárazottnak kéne lennie, ha nem az lenne, amit írok.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Petreszku #96670 üzenetére

    "Multi része ennek a játéknak nem érdekel, így abba bele sem fogok kezdeni."

    Ne viccelj már! A Battlefield mindig is a multiról szólt. Ennek a játéknak épp a multi a lényege, a single kampány mindig csak afféle bemelegítés hozzá, nem véletlen olyan rövid. Ki ne hagyd a multit, az egyik legjobb többjátékos lövölde. Az elején estem-keltem benne viszonylag tapasztalt BF4-játékosként is, de most már kezdek ráérezni. Sokkal nehezebb, eléggé bolt-action fegyverekre épül, de nagyon jó!

    Nekem egyébként pont az első, tankos fejezet, a második, repülős rész, meg a harmadik, olasz hegységes kampány tetszett a leginkább.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz krx21 #96709 üzenetére

    Ajánlom figyelmedbe a közelmúltbeli posztomat.

    Szerintem fölösleges ennél jobb HDD-t tenni bele, semmi érdemi előnyöd nem lenne belőle. Ez a vinyó 17 eFt volt, amit Te néznél az olyan 39 eFt. Sebességben alig nyernél valamit az utóbbival, méretben pedig alig 500 GB-ot. Én is 500 GB-osról váltottam erre a 1,5 TB-osra, hidd el: mindenre elég ez a méret is. Az előzővel mindig szívtam, mert a frissítések sem voltak hajlandók települni, pedig volt 20-30 GB szabad hely mindig. Most, hogy beletettem a 1,5 TB-osat, mindent telepítettem már (amit korábban nem tudtam egyidejűleg megtenni), sőt, azóta megvettem pár AAA+ címet (pl. BF1, MK XL), amik szintén nem kicsik, ergo van vagy 10-15 AAA+ játék telepítve, meg vagy ugyanennyi indie cím és még így sincs félig se a 1,5 TB-os. Szóval szerintem inkább úszd meg ennyiből, a fennmaradó 20 eFt+ összeget meg inkább költsd játékra!

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz LeventeV #97114 üzenetére

    A minap írtam már másodszor, hogy pár hete vettem ugyanilyen HDD-t a PS4-embe. Tökéletesen teszi a dolgát.

    HDMI-kábel kérdéshez visszakanyarodva: kb. 10 éve foglalkozom a kérdéssel, illetve inkább a HDTV-kkel. Nem tudom osztani azt a véleményt, hogy a jobb/minőségibb kivitelű/horror drága HDMI-kábel jobb képet produkálna, legalábbis nem úgy, ahogy sokan azt elképzelik. Mondom ezt úgy, hogy a harmadik HDTV-met koptatom ezen idő alatt, jelenleg a Panasonic utolsó szériás csúcsplazmáját, a 65VT60-at használom 65"-os méretben és megfordult a láncban az olcsó, 2 eFt-os Hama kábeltől a 20 eFt-os Audioquest-ig minden, ráadásul 95%-ban 1080p anyagot nézek, főként gyári BD-t. Ezen a megjelenítőn kijön bármilyen jellegű eltérés, nem kell meresztenie az embernek a szemét hozzá. Kalibrált eszközről van szó és komoly tesztekkel, mérésekkel mentem neki anno a kábelek vizsgálatának. Ne dőljetek be a marketing-nek/placebo-hatásnak, illetve pszichológiának!

    Ha egy kábel megfelelő, értsd: nem sérült; arra az átviteli sebességre tervezték, amire a rendszerben szükség van; illetve nincs olyan mértékű külső zavaró tényező, ami a kábel rossz árnyékolása miatt hatást tud gyakorolni az adatcsomagokra, akkor pontosan ugyanolyan képet ad az olcsó noname kábel is, mint a csilli-villi luxusdrót. Nincs olyan, hogy kontrasztosabb, szaturáltabb, élesebb, színtelítettebb a kép. Fizikailag kizárt, csak beleképzeli a mezei user, a vakteszteken sorozatosan buknak el az ilyen "szakik", rendre a 2 dolláros kábelt jelölve meg jobbnak a 2.000 dollárossal szemben (miközben egyébként ténylegesen pont ugyanaz van a megjelenítőn mindkét esetben). Ha egy kábel nem megfelelő (mert mondjuk standard-speed certified és az adott adatátvitelhez high-speed certified kéne, vagy mondjuk sérült), akkor annak egyértelmű jelei vannak: el-eltűnő-, le-lefagyó kép, szabályos/pattern-szerű képzaj, vagy alapból nincs kép. Ezek tipikusan a kábelhibára utaló jelek. De olyan, hogy most színesebb a kép a drágább kábellel, nincs! Ha semmilyen, a fentiekhez hasonló hibajelenség nem tapasztalható, akkor tökéletesen megfelel a gyári kábel, vagy az olcsó dzsunka is.

    Félreértés ne essék: nem azt állítom, hogy nincs létjogosultságuk a drágább kábeleknek. Magam is Monster, illetve Audioquest Forest és Pearl kábeleket használok, de nem azon okból kifolyólag, mert azokkal szebb a kép - ugyanis nem szebb. Az ok prózai: ezen kábelek magasabb minőségűek, jobban szigeteltek/árnyékoltak, sokkal több zavart elviselnek, a csatlakozóik is minőségik, így nem is kell attól tartani, hogy a későbbiekben elérnek/szétesnek, illetve hogy a külső zavarok hatással lesznek rájuk. Különösen fontos a minőségi kábel, ha nagy távot kell áthidalni a kábellel, mert mondjuk egy projektort kell összekötni az erősítővel és ehhez 15 méterre kell elvinni a jelet. Itt már létfontosságú a minőségi árnyékolású drót. Ezen túlmenően perszer az is fontos, hogy ne nyúljatok mellé a kábellel a specifikációkat illetően sem: mint említettem, vagy kisebb és nagyobb adatátviteli sebességre képes HDMI-kábel is, nem hibás a standard-speed sem, csak épp nem szabad elvárni tőle, hogy 1080p3D jelet átvigyen. Sokan ezt meg se nézik, csak leemelik az első, kezükbe akadó kábelt a polcról a MM-ban, aztán meg értetlenkednek, hogy hibás a drót. Nem hibás, csak nem arra tervezték, amire használni akarja.

    De azt felejtsétek el, hogy az analóg átvitelnél megszokott minőségkülönbségeket hajszoltok, mert az itt nem értelmezhető. Ha valami nem smakkol, annak egyértelmű, laikus számára is könnyen felfedezhető jele van, ha pedig minden rendben, akkor annyit tud a rendszer, amit láttok és nem a kábelcsere fog javulást eredményezni, hanem a rendszer egyéb komponenseinek (elsődlegesen a megjelenítőnek, illetve a lejátszónak) a cseréje. Analóg átvitel esetén durva különbségeket tud kidobni egy-egy eltérő minőségű kábel, de itt nem erről van szó, itt ugyanis nincs idő durva mértékű hibajavításokra, ergo ha rossz az átvitel, az látszik is, ha meg jó, akkor azt nyomja a megjelenítő, amit kell neki, mégpedig abban a formában, ahogy az a lemezen van.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz keIdor #97005 üzenetére

    Fura, pedig pont a Rise of The Tomb Raider-rel példálóztak, hogy mennyire látszik a különbség a PS4 és a PS4 Pro verzió között. Nem azt mondom, hogy a linkelt videón nincs különbség a két 1080p verzió között, de nagyon marginális csak, számomra ez egyértelműen nem ér annyit, hogy belefeccöljem a pénzt/időt/energiát, hogy lecseréljem az alig 1 éves PS4-emet. Mondom ezt úgy, hogy abszolút videofilnek tartom magam és minden minőségbeli előrelépés komolyan elgondolkodtat és komoly várakozásokkal tekintek a Pro megjelenésére. Lehet, hogy 4k-nál látványosabb a különbség, de megjelenítőt meg aztán pláne nem fogok cserélni, tekintve, hogy mai napig az egyik legjobbnak számító fullHD TV-t birtoklom. Pláne úgy, hogy tudjuk, hogy 4k játékra igazából még a Pro is alkalmatlan hosszútávon. Jó, nálam az is játszik, hogy bár az engem érdeklő új címeket mindig beszerzem, de egyébként időm sincs annyit játszani, hogy számomra megérje a plusz befektetést a Pro. Komoly frame-drop-okkal nem igazán találkozom (a BF1-ben pl. speciel van dögivel, de abszolút elviselhető), az AA hiánya mondjuk picit zavar pár címnél, de azt meg azért el tudom viselni. Ha tippelnem kéne, szerintem 2018 körül tuti érik a generációváltás, azt az időt meg ki lehet húzni azért az alapverzióval is.

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz krx21 #97160 üzenetére

    Őszintén? Végignézve a PS4-emen telepített játékokon, alig van, ami Pro-patch-et kap: Ucharted 4, The Last of Us, Battlefield 1 és kb. be is zárult a kör. Ez még az általam birtokolt játékok 10%-át sem éri el és igazából teljesen elégedett vagyok az ezen címek által nyújtott teljesítménnyel is, nem gondolom, hogy 1080p-ben sok valós előnyre tennék szert a Pro-val. Az elkövetkező időkben sem tudom, hogy milyen olyan címek várhatók, amelyek valós előnyt fognak kovácsolni a Pro erejéből és érdekelnének is. Szóval SZÁMOMRA szerintem nem hozna annyit az új gép, hogy érdemes lenne váltani, pláne most, debütáláskor. Abból a 120-130 eFt-ból ugyanakkor legalább 10-15 játékot tudok vásárolni, ami szerintem kézzelfogható, szemben azzal, hogy a jelenlegi gépemet jó, ha 50-60 eFt-ért el tudnám passzolni. És akkor még nem számoltam a nemrégiben megvett 1,5 TB-os HDD-vel, amit megintcsak migrálhatnék az új gépbe, komoly macerával, mert több, mint fele arányban birtoklok Store-ból elektronikusan megvett játékokat. Ha mindent egybevetek, számomra nem igazán érné meg a váltás. Szerintem.

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz sting2 #97898 üzenetére

    Az égvilágon nem profitál többet a PS4 az aranyozott, kígyóbőr köpenyes, javasasszony által megáldott, lovaggá ütött, fluxuskondenzátoros HDMI-kábellel. Parasztvakítás, marketing-bullshit, hogy vedd meg a 2.000 dolláros drótot, aminek az előállítási költsége (az anyagköltséggel együtt) nem éri el az 5 dollárt. Tökéletesen megfelel a gyári. Lásd a héten írt HSZ-emet.

    A TV-n pedig nem HDMI-kijáratok vannak, hanem HDMI-bemenetek.

    A kábelnek pedig nincs verziószáma, egyiknek se. Csak a bemenetek vannak verziószámmal ellátva, hogy látszódjon, hogy mi az elméleti maximum sebességük, vagy mi a plusz szolgáltatás amit tudnak. A kábeleket csak Standard Speed vagy High Speed jelölésekkel illetik, illetve lehet bennük még plusz Ethernet-érpár a készülékek egymás közötti internet-továbbítását szavatolandó. A High Speed kábelek 4k-ig töléletesen megfelelően mindenre.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz krx21 #97906 üzenetére

    Olvasd el, amit a héten írtam és most is belinkeltem! Elég sokat teszteltem éveken át a kábeleket/elég jó láncom van ahhoz, elég sok mérést csináltam, hogy tudjam, miről beszélek. Ha nem lenne megfelelő a gyári kábel a Pro-hoz, akkor nem azt adnák hozzá. Ha nem jó a kábel, látod a hibát, ha nem látsz hibát, jó a kábel. Nincs olyan HDMI-kábel esetében, hogy szebb/szaturáltabb, élesebb a kép stb. az egyikkel, mint a másikkal. Fogalmilag kizárt! Ha mást állítasz, nem vagy tisztában az átvitel mögötti technológiával. Kb. olyan ez, mintha azt állítanád, hogy az egyik USB-toldókábellel szebben szól a pendrive-ról az mp3, mint a másikkal.

    Senki nem mondta, hogy nincs különbség kábel és kábel között, csak nem úgy, mint ahogy a sok tudatlan azt beállítja.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz krx21 #97910 üzenetére

    "Amúgy nekem is drága hdmi kábeleim vannak (audioquest chocolate) mindenhol, de hazudnék, hogyha azt mondanám, hogy minőségi javulás lett volna."

    Na látod, pontosan erről beszélek én is! Látható eredménye nincs a dolognak, maximum tartósságot/strapabíróságot, illetve anyag- és összeszerelési minőséget illetően jobb a kábel, illetve több külső zavarnak ellenáll a jobb köpenyezés miatt, adott esetben emiatt megbízhatóbban viszi át a nagy adatsebességű jelet, mint az olcsóbb. De abszolút benne van, hogy erre ugyanúgy képes a filléres kábel is. Ha jó az eredmény, nincs látható hiba, akkor pontosan ugyanazt nyújtja az olcsó is, mint a drága, nincs olyan különbség, hogy most a drágábban élénkebbek a színek.

    "Viszont, most hogy váltok 4K HDR-re, kevésbé izgulok, hogy a kábel nem fogja birni."

    Igen, ez is teljesen helyénvaló érvelés. Viszont abszolút lehetséges, hogy az olcsó, a PS4-hez mellékelt kábelek is tudni fogják ugyanezt. Ha nem, akkor van létjogosultsága a cserének, de addig teljesen fölösleges beruházás. Ha már meggyőződött a mezei user, hogy nem lesz jó az olcsó, ami van, akkor kell váltani.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz sting2 #97916 üzenetére

    Szerintem magunk is többen birtoklunk minőségi kábelt, ahogy írtam én magam is. 15-20 eFt-os HDMI-kábelek vannak a rendszeremben, 1-1,5-2 méteres hosszúságban. Viszont azt magam is gyorsan beláttam anno, hogy nem a jobb képminőség miatt érdemes jobb kábelt venni (ugyanis azt nem kapsz a csilló forintos kábeltől sem), hanem amiatt, mert adott esetben extrém esetekben sem lehet vele gond, illetve mert időtálló, 10 év elteltével is bizton számíthatsz rá, illetve mert eleve van egy prémium minőségérzete (anyaghasználatot, összeszerelési minőséget illetően), valamint esztétikailag is szebb (maga a kábel és nem az általa biztosított képminőség). Bizonyos hosszúság fölött istenkísértés gyenge árnyékolású kábelt venni, bár innen a PH!-ról is tudnék több user-t is felhozni példaként, aki 15 m hosszúságú, low-budget kábelt használ projektorhoz minden panasz nélkül.

    Magad is elismered, hogy nem olvasol szakirodalmat, nem jártál vakteszten, csak megveszel és alkotsz egy (szubjektív) véleményt, amiben nagyban benne van a pszichológia, placebo-hatás, stb.

    Magam igen sokat olvastam is róla, konzultáltam ezzel foglalkozó, nálam okosabb emberekkel, voltam vakteszten, illetve magam is számos kábelt végigpróbáltam a saját rendszeremben, mérésekkel megtámogatva. Bizton állíthatom: NINCS különbség képminőséget illetően, legalábbis mérni sosem sikerült ilyet, márpedig ami a képalkotásban nem mérhető, azt nem is fogod látni.

    Hibás kábellel nem egyel találkoztam, illetve olyannal is, ami nem volt elég az adott célra (pl. standard speed kábel 3D 1080p anyaghoz), de hidd el, az rögtön feltűnik, ha egy kábel hibás/nem az adott feladatra készült és ehhez nem kell nagyítóval keresgélni a képen/vadul összehasonlítani mással, mert egy laikusnak is egyből ordít a hiba.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz kola99 #97936 üzenetére

    Honnan vetted ezt a sok baromságot? Értsd meg: NINCS VERZIÓSZÁMMAL JELÖLT HDMI-KÁBEL! Verziószámmal a HDMI-szabvány aktuális protokollját jelölik, a készülékek kimenete kapja meg ezt a számozást, az átvitelhez szükséges kábelek nem, azokat csak normál, vagy nagysebességű jelzőkkel illetik. A nagysebességű kábelek pedig alkalmasak a 2.0-ás szabvány kiszolgálására is! Amatőr dezinformációkat terjesztesz, nulla mögöttes szakmai tartalommal! A tyúkbél vastagságú High Speed kábelen is lazán átmegy hiba nélkül a 4k@60Hz.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz krx21 #97948 üzenetére

    Vigyázz! Az AudioQuest sem a kábelre írja a 2.0-át, hanem a protokollra! About HDMI 2.0! A honlapon látható kábelek már mind évek óta a piacon vannak, a HDMI 2.0 szabvány pedig még új, meg sem voltak az alapkövetelményei (blue book), amikor a kábelek már rég megjelentek és használatban voltak.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz boost #97958 üzenetére

    Ezt írom itt a topicban sokadszor már lassan egy hete, de mindig jön valaki, aki elkezdi, hogy ilyen meg olyan verziójú kábel kell. Nem, nem kell, nincs olyan, hogy 1.4 meg 2.0 kábel, az a jelölés csak a készülékre és annak aljzatára vonatkozik. Még egyszer, utoljára: kábelből standard speed, meg high speed van, utóbbi mindenre elég, igen, a 4k@60Hz-re is, hiába, hogy 5 éves kábel. Minden egyéb (színe, szaga, állaga, életrajza, stb.) már csak parasztvakítás.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák