AMD és NVIDIA rajtok, Kaspersky rogyásig

GTX 1070 Ti, AMD Raven Ridge, PCIe 4.0, HAMR

Bár ez a hét számunkra csonka volt, ez nem befolyásolta a gyártókat abban, hogy ránk zúdítsák újdonsült termékeiket, belejelentéseiket, márpedig ezekből akadt most is szép számmal. Közülük kettőt emelnénk ki első helyen: az AMD Raven Ridge APU-t és az NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti VGA rajtját. Előbbiről egy többoldalas cikket írtunk a hivatalos megjelenés időpontjára, míg az NVIDIA újítását is kiveséztük a lehetőségekhez képest (hiszen sok részlet már nyilvános volt, még ha nem is hivatalosan) és a rövid elemzés mellett összeszedtük a gyártók által kiadott kártyákat is.


[+]

Hírt adtunk továbbá a PCI Express szabvány 4.0-s változatának elkészültéről, és arról is, hogy a Microsoft kicsinálja az egy ideje csak tengődő Kinectet.

Elmerülhettünk kicsit a komolyabb témákban, így az alaplapeladásokban is, megvizsgálva, miként alakulhatnak a számok a negyedik negyedévben a változó igények mellett. A Microsoft őszi Windows 10-es frissítését követő, a GPU-elérés megváltoztatását feszegető híreszteléseket is körüljártuk, akárcsak az id tech 6 nevű játékmotor frissítését, mely számos újítást hozott, és nem kerülte el figyelmünket a Destiny 2 csalás elleni védelmével kapcsolatos vihar sem.

Konkrét hardverek terén is jutott némi izgalom, hiszen a Seagate bejelentette, hogy jövőre kerülnek ki műhelyükből egyenesen a kereskedelmi forgalomba azok a merevlemezek, melyek a közel 20 éve kutatott HAMR technológiára épülnek. A Samsung is hallatta a hangját, de ők továbbra is SSD-ben utaznak: megmutatták a PM971-et, mely egy kompakt NVMe-s megoldás M.2 formátumba csomagolva.


[+]

Aki retróra vágyik, az is megtalálhatta számítását, ugyanis a Microsoft új életet lehelt az IntelliMouse egérbe, melynek első kiadása 1996-ban jelent meg, de most alapjaiban újítja meg az ikonikus beviteli eszközt. Notebookokból is kijutott: érkezik az ízléses formába csomagolt ASUS Vivobook Flip, illetve az AMD Raven Ridge APU-t használó HP Envy x360 is.


[+]

Természetesen ezen a héten is voltak új driverek. A Radeon Software esetében az AMD elsősorban az érkező címekre koncentrált, de apróbb változtatásokat is becsempésztek a meghajtóprogram kezelőfelületébe, míg az NVIDIA csak az őszi játékdömpingre koncentrált, így ezekkel összefüggő optimalizálásokat hoztak.


[+]

Elkanyarodva a PC-től és az IT világtól, térjünk rá a házimozira és tévés témákra! Míg a Samsung személyi asszisztenssel próbálja fellendíteni a tévéik iránti érdeklődést, addig az Optoma egy igen komoly 4K-UHD vetítőt jelentett be, mely már lézeres fényforrásra épít. Foglalkoztunk emellett egy terjedelmes vélemény cikkben az OLED jelenével és jövőjével, illetve egy hír keretein belül azzal is, hogy miként alakulhat át a Forma-1 tévéközvetítés.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!