Kerio MailServer 6

Kerio MailServer

A Microsoft csoportmunka-megoldása, az Exchange szerver rengeteg szolgáltatásával nem tartozik a kifejezetten költségkímélő megoldások közé. Ha azt is szeretnénk, hogy megfelelő védelemmel is rendelkezzen, akkor tűzfalat, vírusellenőrzést, spamszűrést, tartalomszűrést is telepítenünk kell. Egy teljes csoportmunka- és levelező-kiszolgáló költségei közé így további járulékos költségeket is számolni kell, hogy a kínált alternatívák TCO (teljes birtoklási költség) adatai összehasonlíthatók legyenek.

A Kerio MailServer megoldás lehet az olyan kis- és középvállalatok számára, amelyek üzletmenetüket csoportmunka-megoldással szeretnének gyorsabbá és gördülékenyebbé tenni. A kínált alternatívák között a MailServer 6 elérhető választást jelent a Microsoft Exchange platformról bővíteni vagy arról váltani kívánó cégeknek, és azoknak, akik csak most bővítik szolgáltatásaikat csoportmunka-megoldásokkal. A felhasználószám rugalmasan alakítható 20 és több százezer között, s megfelelő hardveren – az esettanulmányok szerint – akár egymillió felhasználó kiszolgálására is képes a rendszer.

A levelező- és csoportmunka-szerverek egyik legfontosabb szolgáltatása a levelezőkliens-szoftverek kiszolgálása. A Kerio MailServer 6 a MAPI, IMAP és POP3 protokollokon szinte minden levelezőprogram kiszolgálására képes. Ügyfele lehet többek között az Outlook, az Outlook Express, a Microsoft Entourage, a The Bat!, az Eudora, az Incredimail, a Pegasus Mail, a Mozilla Thunderbird, és az egyéb közkedvelt levelezőkliensek, hisz ezeket mind felkészítették az említett protokollok használatára.

Sok levelezőszerver csak saját hálózaton belüli munkákra ajánlott, a Kerio MailServer 6-ot azonban webes felületen keresztül is el lehet érni – mind a helyi hálózaton, mind az interneten keresztül – az elterjedtebb böngészők alól.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • WinRoute Firewall 6

    Tűzfalszoftverekkel lassan teli a padlás, ám a Kerio vállalati tűzfalmegoldása ennek ellenére jó eséllyel pályázik a piac meghódítására.

Előzmények