Nagy gondok a Wi-Fivel, új AMD és Intel processzor pletykák

Windows és Xbox frissítés, új és kicsi hardverek

Annak ellenére, hogy az időjárás napközben másra emlékeztet, tagadhatatlanul ősz van; erről tanúskodik a Windows 10-et futtató gépek számára fontos Microsoft Fall Creators frissítés is, amit a napokban tett elérhetővé a vállalat. A sok kisebb-nagyobb frissítést magában foglaló csomag egyik fontos eleme a Game Monitor, ami egyfajta segítség a fejlesztőknek, hogy a játékokban leszámolhassanak a csalókkal. Egyébként nem csak a PC-sek örülhetnek, hanem az Xbox One tulajdonosok is, akik szintén egy "szuperfrissítést" kaptak gépükre, mely hasznos újításokkal van tele.

A Windows 10 Fall Creator Update egyik fontos újítása a Game Monitor
A Windows 10 Fall Creator Update egyik fontos újítása a Game Monitor

Szintén Microsoft bejelentés – viszont hardveres – az új Surface Book 2, mely egy komolyabb frissítésnek tudható be, ugyanakkor egyben bővíti a Surface Book családot egy új méretkategóriában. De nem csak a Microsoftra jött rá a frissítési kényszer, hanem egy sor más gyártóra is, legyen szó hardverről vagy szoftverről. Az AMD bejelentette ugyanis, hogy elkészült az új AGESA kóddal, ami átalakítja a BIOS alapstruktúráját és elhozza a Raven Ridge SoC támogatását, sőt előkészíti a terepet a Pinnacle Ridge számára is.

Microsoft Surface Book 2
Microsoft Surface Book 2 [+]

Egyébként a Raven Ridge – aminek nevezéktana is körvonalazódik már – megjelenésének közelségét nem csak ez jelzi, hanem a HP terméklistájában felbukkanó új Envy x360 notebook is, melynél az új központi egységeket láthattuk a specifikációban. Bár ez a gép hivatalosan még nem publikus, nem úgy, mint a ZBook x2, ami egy hordozható, átalakítható, 2 az 1-ben munkaállomás. Frissít a Samsung is, méghozzá SSD-ben: készül a 850 EVO leváltója, a 860 EVO, illetve a 960-as fölé pozicionált tárolókon is dolgoznak, sőt ennek OEM kiadása, a PM981 már fel is bukkant.

Samsung SSD PM981
Samsung SSD PM981 [+]

Folytatódik az Intel kálváriája a Coffee Lake-et támogató vagy éppen nem támogató alaplapokkal kapcsolatosan, miután az ASUS ROG termékmenedzsere azt nyilatkozta, hogy lenne lehetőség arra, hogy a Z270-es alaplapok megbirkózzanak az új generációs CPU-val. Vélhetően nem most hallottunk utoljára véleményeket a témával kapcsolatban, de az tény, hogy az Intel egyelőre nem reagált erre. Nyilván van más dolguk is, például az AMD GPU-val szerelt Kaby Lake-G központi egységen dolgozni, amiről kiderült, hogy egy komplett termékcsalád lesz. Eközben azon is fáradoznak a Santa Clara-i vállalatnál, hogy a régebbi processzorokon túladjanak, és ezt a folyamatot egy ütős játékpromócióval próbálják felgyorsítani.

Kicsi, de erős
Kicsi, de erős [+]

A végére tartogattuk az apróságokat, ami akár szó szerint is vehető. Egy új középkategóriás SoC-ot mutatott be a Qualcomm, mely várhatóan nagy népszerűségre fog szert tenni az ultramobil eszközökben. Fény derült arra is, hogy milyen lapkát rejt a Google Pixel 2 csúcstelefon és miért is különleges ez a chip. PC-fronton a Zotac elkészült vízhűtéses GTX 1080 Ti kártyájának Mini változatával, ami azért lehetett volna még kisebb is némi idő ráfordításával. Mindenesetre biztosan jól mutat majd az ASRock szintén friss és ropogós, Mini-ITX méretű, X299-es alaplapjában, ha jól választunk mellé házat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!