Új IBM tárolórendszerek a hazai piacon

Új IBM tárolórendszerek

Az IBM két, frissen bejelentett tárolórendszere az idáig a felsőbb szegmensbe szánt TotalStorage családot bővíti ki két, eServer xSeries és BladeCenter szerverekhez szánt taggal, a DS300-zal és a DS400-zal. A kis- és középvállalkozások sokszor igen dinamikusan növekednek, így a rendszerek tervezésekor a bővíthetőség és a nagyvállalati szintű szolgáltatáslista volt az egyik fő szempont, mindemellett természetesen rendelkezésre állnak a SAN rendszerek kiváló migrációs lehetőségei és megbízhatósága. A DS300 iSCSI, a DS400 pedig Fibre Channel felületen kapcsolódik a tárolóhálózatra. A hot-swap Ultra320 SCSI meghajtók és a szintén működés közben cserélhető, redundáns tápegység a megbízható működést garantálja, a modularitást pedig tovább fokozzák a külső SCSI csatornák, amelyek alkalmasak két TotalStorage EXP400 tárolóegység befogadására. Ezek segítségével akár 5,8 terabájtos tárolókapacitást is elérhetünk, másrészt a már meglévő EXP400-asok további felhasználásával csökkennek a DAS–SAN-átállás költségei.


TotalStorage DS400

Egy SAN rendszer kiépítése költségvonzatának egyik legnagyobb részét az adminisztráció és a tervezés adja. A rendszerekhez adott ServeRAID Manager tároláskezelési és adminisztrációs lehetőségeket biztosít, egyetlen konzolon keresztül fűzhetünk össze több DS300-as és DS400-as eszközt, illetve több, közvetlenül csatlakozó belső ServeRAID-vezérlőt is felügyelhetünk. Az egyszerű installációt pedig konfigurációs varázslók segítik.

A Dell és a HP után tehát az IBM is belépett a számára eddig – ha nem is ismeretlen, de – kevéssé vonzó alsó árkategóriába. Olyannyira, hogy a vetélytárs Dell rendszerénél mintegy 25, a HP-nál pedig csaknem 50 százalékkal alacsonyabb áron kínálja rendszereit – komoly árversenyre számíthatunk tehát.

emvy

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Előzmények