Védekezés családosoknak

BitDefender 9 Internet Security

Az otthoni számítógépek átfogó védelme örök téma. Tekintettel a fenyegetések egyre szaporodó fajtáira, felmerül a kérdés, hogy vajon jobb-e, ha külön-külön antivírus, antispyware, antispam stb. alkalmazásokat vesz az ember – összeadva már drága pénzért –, vagy itthonra jó az univerzális és főképp költséghatékony téli-nyári gumi is. Górcső alá ezúttal a hazai piacon kevéssé ismert, Nyugaton viszont nagy népszerűségnek örvendő BitDefender termékek legerősebbik, komplett otthoni védelmét, az Internet Security 9-et vettük. Ahogy egy ilyen felső kategóriás, otthoni védelemtől elvárható, a doboza szerint az összes ismert és ismeretlen fenyegetés elleni igyekszik valamilyen szintű megoldást kínálni. De lássuk részletekben!

A telepítés folyamata viszonylag egyszerű. A CD behelyezése után a telepítő automatikusan elindul és a licencszerződés elfogadása után nem egészen egy perccel már fel is települ a program. Újraindítás után rögtön a tűzfal konfigurációja fogad minket, ahol megadhatunk más böngészőt, illetve levelezőprogramot is, ha nem elégszünk meg a Windowszal szállított alkalmazásokkal. Ezek után már használhatjuk is. A hunyorítva a Vodafone színvilágára hajazó kezelőfelület teljesen puritán, logikus felépítésű. Nincsenek animált menük, csilivili, 90 százalékos erőforrást megzabáló ablakok. Ezt a programot a funkciójának tervezték. Igazi technokrata külsejű szoftver, melynek főbb funkcióit a bal oldalon található ikonsorról érhetjük el.


[+]

Az első helyen található „általános” ikonra kattintva megnyíló oldalon a védelmi összetevők ki-bekapcsolása és az eseménynapló mellett végezhetjük el a licencregisztrációt is. Itt kell kiemelnem, hogy a szoftver egyik legfontosabb előnye a konkurens termékekkel szemben, hogy amennyiben a licenc lejártáig egy újabb verzió jelenne meg, azt a BitDefender honlapjáról letöltve teljesen legálisan használhatjuk a korábbi verzió aktiváló kódjával a licencből hátralévő időben, megspórolva nekünk a verzióváltás költségeit.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények