A Google az USA legjobb munkahelye

A Google ma már vitathatatlan nagyhatalom, s mint most kiderült, nem csak az IT-gazdaság szereplőjeként, hanem munkahelyként is, hiszen a Fortune Magazine által összeállított, a száz legjobb munkaadót rangsoroló listáján a legvonzóbb álláslehetőségként a Google-nál történő alkalmazást tartja számon.

A Google által biztosított kiváló munkafeltételekről már sokat hallhattunk, s úgy tűnik ezt a hagyományt gondosan ápolják. A külső szemlélő számára mindenesetre úgy tűnik, a kaliforniai székhelyű cég figyelembe veszi azt, hogy a kemény munkát végző alkalmazottak idejük nagy részét a munkahelyükön töltik, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy dolgozóik otthonosan érezzék magukat a Mountain View-i Googleplex központban, s igyekeznek napi gondjaikon enyhíteni: van náluk gyermekfelügyelet, edzőterem, 11 étterem és számtalan büfé – minden munkahely 50 méteres körzetében van legalább egy ilyen pihenőhely. S mindez természetesen ingyen, térítésmentesen. Mosdók és zuhanyzók – szappan természetesen jár! –, ingyenes autómosó, ahol az olajcseréért sem kell fizetni.

Az alkalmazottak bevihetik magukkal a kutyájukat, ha benzinüzemű autójukról egy hibrid kocsira akarnak váltani, akkor a cégtől 5000 dollár támogatást kapnak ehhez, ha a nők gyereket szülnek, az első négy hétben 500 dollár jár nekik. S az ingyenesen használható sportlétesítményekről nem is szóltunk még. A fizetésről természetesen nincsenek konkrét adatok, de azok is messze az átlag fölött járnak.

A Google kiváló mutatóiban mindössze annyi a negatívum, hogy a fizetett tanulmányi, kutató szabadság intézményét nem alkalmazzák, illetve nem vállalták fel dolgozóik teljes körű egészségbiztosítását – ám alkalmazottaiknak ez utóbbiak nemigen jelenthetnek problémát.

Azóta történt

Előzmények