A Sony és a Toshiba laptopjai a legmegbízhatóbbak

A Egyesült Királyság Which? néven ismert civil fogyasztóvédelmi szervezete megbízhatóságuk alapján rangsorolta a szigetországban forgalmazott hordozható számítógépeket. A sorrend felállításakor azt vették figyelembe, hogy az egyes gyártók termékeit milyen arányban kellett javítani.

A nagyobb gyártók közül a lista élén a Sony és a Toshiba áll 93 százalékkal, ami azt jelenti, hogy 100 eladott laptopból mindössze 7 esetében volt szükség javítások elvégzésre e cégek esetében. A harmadik helyet a Fujitsu Siemens szerezte meg 91 százalékkal, majd 87 százalékkal holtversenyben az Apple és a Dell következik a sorban, az Acer és a HP notebookjai esetében pedig 84-84 százalékos arányt állapítottak meg.

Ha a fent említett rangsort összevetjük a vásárlók megelégedettségével, akkor meglepő eredményt kaphatunk, ugyanis ekkor az első helyen áll az Apple 93 százalékkal, jócskán lemaradva, 77 százalékkal a Sony szerezte meg a második pozíciót, majd a Toshiba, a Dell, a HP és az Acer zárja a sort, 76, 72, 70 és 68 százalékkal.

A szervezet jelentésében az is szerepel, hogy az Asus Eee PC-je ugyan meglepően magas megelégedettségi indexet produkált, ám a 7919 válaszadó közül viszonylag kevesen rendelkeztek a tajvani cég által gyártott laptoppal, így az nem kerülhetett be a listába.

Azóta történt

Előzmények