Az Intel és a magyar kormány együtt fejlesztik a magyar oktatást

Tegnap az Intel és a magyar kormány képviselői szándéknyilatkozatot írtak alá arról, hogy az Intel World Ahead program egyes oktatási projektjeit Magyarországon is bevezetik.

A megállapodás részeként a magyar kormány kijelentette szándékát, miszerint az Intel Teach, az Intel ClassMate PC és az Intel skoool Learning and Teaching technológiai programokat bevezeti az alap- és középfokú oktatásban. A szándéknyilatkozatot az Intel részéről John Davies, az Intel alelnöke, a magyar kormány részéről pedig Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára, Magyar Bálint, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, Garamhegyi Ábel, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkára, illetve Vági Márton, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke írták alá.


Magyar Bálint, John Davies, Vági Márton: mindenki boldog

„A program kiválóan egészíti ki a már futó e-Learning programokat (például a Sulinet Digitális Tudásbázist) és hatékonyan használja ki a már telepített magyarországi lakossági hálózati infrastruktúrát, a Közhálót is. A cél, hogy javítsuk a tanárok kompetenciáit, hogy új digitális médiát használhassanak pedagógia célokra, hogy megfelelő kommunikációs képességeket fejlesszenek ki és a legújabb pedagógiai megközelítéseket használhassák. Ezért támogatnunk kell ezt a programot és az Intel oktatási projektjeinek terjedését. Hiszünk abban, hogy ez lesz az alapja a jövő számítástechnikát már készségszinten ismerő generációjának” – indokolta az együttműködési megállapodás aláírását Magyar Bálint.

Az Intel Teach tanárképző program segíti a tanárokat abban, hogy megértsék miként, mikor és hol használhatják fel a technológiai eszközöket és erőforrásokat az osztálytermekben, az Intel ClassMate PC program egy Intel processzorát használó számítógépet jelent (ClassMate PC), amelyeket egyedileg a tanulók igényeihez szabtak, az Intel skoool Learning and Teaching technológia pedig egy online oktatási erőforrás, matematikai és tudományos tartalmakkal: a program részletei a www.skoool.com weboldalon érhetők el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények