Az MTV-n mutatják be az új Xboxot

Az MTV zenecsatorna nézői láthatják a világon először a Microsoft következő generációs játékkonzolját, az adón ugyanis a két társaság megállapodása szerint néhány nappal a szakmai és sajtópremier előtt levetítik a „Bemutatkozik a következő generációs Xbox” című produkciót. Az Európában május 13-án sugárzott félórás műsorban a Gyűrűk Ura című moziban Zsákos Frodót alakító Elijah Wood lesz a házigazda.

A készülékkel kapcsolatban már számos találgatás látott napvilágot. A Microsoft korábban annyit megosztott a publikummal, hogy a gépben – feltehetően több processzormagot tartalmazó – IBM PowerPC chip és a kanadai ATI által gyártott grafikus vezérlő lesz, és felmerült annak a lehetősége is, hogy a gyártási költségek minimalizálása érdekében kihagyják belőle a merevlemezt. Továbbra sem ismert azonban a konzol neve, és azt sem tudni, hogy képes lesz-e futtatni a korábbi generációra írt játékokat.

Az MTV-s show-t alighanem azért szervezte meg a redmondi vállalat, hogy kifogja a szelet riválisai vitorlájából. A májust 18-án kezdődő Electronic Entertainment Expo (E3) szakkiállításon ugyanis a Sony és a Nintendo is nyilvánosságra hoz adatokat fejlesztés alatt álló játékgépeiről, a PlayStation 3-ról, illetve a Revolutionről.

Azóta történt

Előzmények