Belső biztonság egyetemeknek

Már NGX platformon is elérhető a Check Point cég Internal Security Gateway (belső biztonsági átjáró) terméke, az InterSpect NGX. A 2005 májusában bejelentett NGX platform az iparág egyetlen olyan biztonsági architektúrája, amely egységes biztonsági környezetet szolgáltat a határvédelmi, belső és web-biztonsági megoldások számára.

Az InterSpect a kifejezetten egyedi belső hálózati követelmények szerint épített behatolás elleni védelmet, hálózati zóna-szegmentációt és munkaállomás karanténozó képességeket is tartalmaz. Ezt különösen jó szolgálatot tesz például nagyobb felsőoktatási intézmények esetében, ahol az it-részlegeknek nem áll módjában kliens-alapú biztonsági rendszert alkalmazni, hiszen a diákok által használt több ezer számítógép fellett nem rendelkeznek felügyeleti kontrollal.

Erre a mexikói Autonomous University (UAEM) esete kiváló példa: az intézménynek 45 ezer diákja van 9 campusban, akik nagyban függnek a videokonferenciákon alapuló távoktatástól. A diákoktól származó fertőzések egyre komolyabb problémát jelentettek, a hálózat teljesítménye annyira leromlott, hogy napi három alkalommal omlott össze, és a korábbi napi 18 telekonferencia helyett, mindössze négyet tudott lebonyolítani. Az InterSpectet a teljes UAEM hálózaton telepítették, amelynek eredményeképpen helyreállt az egyetem hálózatának stabilitása, és lehetővé vált a campus rendszerének és távoktatási programjainak bővítése.

Azóta történt

Előzmények