Cégvezetők imádkoztak érte: Skype Groups

Korunk elvitathatatlan VoIP-uralkodója, a Skype új szolgáltatást jelentett be, amelynek segítségével minden eddiginél egyszerűbb lesz kiterjedt vállalkozások, szervezetek Skype-számláinak összevont kezelése – az új szolgáltatás neve Skype Groups.

Azok a cégek, amelyek elég nagyok ahhoz, hogy az IP-alapú telefonálás alacsony költségei számottevő megtakarítást jelentsenek számukra, de nem elég nagyok ahhoz, hogy saját VoIP-telefonrendszert építsenek ki, mostantól a Skype Groups segítségével egy kézben tarthatják az internetes telefonálással kapcsolatos költségek kezelését. A Skype-felhasználók egymás közötti beszélgetése természetesen a Skype Groups esetében sem kerül pénzbe, a költségeket az internetről vezetékes vagy mobiltelefonszámokra indított (SkypeOut) hívások és a hagyományos formátumú telefonszámok előfizetése (SkypeIn) jelentik.

A szolgáltatást a webes felületen bejelentkezve bárhonnan karban lehet tartani. A bejelentkezéshez csupán egy Skype-azonosítóra van szükség, ez a felhasználó lesz a csoport adminisztrátora. A csoporthoz rendelt, SkypeOut-hívásokhoz szükséges egyenleg feltöltése után ő oszthatja tovább ezt az összeget a csoportba felvett többi felhasználó között, illetve hangpostafiókot és személyes hívószámot is vásárolhat az egyes tagoknak. A webes felületről különböző kimutatások is egyszerűen nyomtathatók  is a kiutalt és felhasznált összegekről.

A Skype egyéb szolgáltatásai ugyanúgy használhatók a csoportos munkában, mint az egyéniben, így a konferencia-beszélgetés akár öt másik munkatárssal – tekintet nélkül arra, hogy internetes hívással vagy SkypeOut-tal érjük el őket –, illetve a hívástovábbítás is rendelkezésre áll. Az elmenthető chat-beszélgetéseknek köszönhetően az írásos konferenciákat is bármikor vissza tudjuk keresni, amely így rugalmas környezetet biztosít egy-egy projekt online megtárgyalásának.

Azóta történt

Előzmények