Okosabb lett a ZoneAlarm biztonsági csomagja

A héten a Check Point kiadta komplett internetbiztonsági pakkjának legújabb és eddigi legteljesebb változatát, amelybe a tűzfal, a vírus- és kémprogramirtó, valamint spamszűrő mellé bepakolta ForceField virtualizált böngészőfuttatási környezetét, valamint egy regisztrációsadatbázis-takarító és egy internetes back-up alkalmazást. A ZoneAlarm Extreme Security néven forgalmazott csomag három felhasználóra érvényes éves licence az Egyesült Államokban 70 dollárba kerül.

Az újdonságok közül a legérdekesebb kétségtelenül a ForceField, melyet önálló termékként először tavaly májusban dobott piacra a cég. Ez úgy véd az internetes fenyegetések ellen, hogy egy virtualizált környezetet hoz létre a böngésző számára, így a többi védelmi vonalon áthatoló támadások is csak egy sandboxba jutnak, az operációs rendszerhez nem férnek hozzá, miközben a felhasználó által indított letöltések átjuthatnak az „erőtéren”. A szimpatikus teória a gyakorlatban okozhat galibákat, ezért a termék beszerzése előtt érdemes utánanézni annak, hogy a gyakran használt alkalmazásokkal nem akad-e össze. A ForceField a gyártó közleménye szerint megakadályozza az adatlopást is.

A csomagnak része még egy, a regisztrációs adatbázist megtisztító és rendszerkarbantartó alkalmazás is, valamint egy online adatmentő szolgáltatás, amely alapértelmezés szerint 2 GB-nyi titkosított tárterületet biztosít az adatoknak redundáns szervereken – de fizetség fejében a tárhely tovább bővíthető. Az Extreme Security 32 és 64 bites Windows XP vagy Vista operációs rendszerekkel kompatibilis.

A Check Point egyben kiadta a ZoneAlarm Internet Security Suite, a ZoneAlarm Pro és a ZoneAlarm Antivirus termékek 64 bites Windows Vistán futtatható változatait is.

Azóta történt

  • Check Point disztribútor lett az RRC

    A teljes IT-biztonsági termékportfólió értékesítéséről állapodott meg a két cég.

  • 1992. március 6.

    Michelangelo születésnapján aktivizálta magát az egyik leghírhedtebb, már 1991-ben felfedezett számítógépes vírus, mely nevét e véletlen dátumbeli egybeesésről kapta. A Michelangelo a floppyról indított operációs rendszereket fenyegette, megfertőzte a merevlemez partíciós tábláját, s az aktivációs napon minden információt törölt a winchesterről.

Előzmények