Holnaptól egy napig ingyen tölthető le a ZoneAlarm ForceField

A fennállásának másfél évtizedes évfordulóját ünneplő Check Point Software pénteken bejelentette, hogy szokásos akcióinak egyikére holnap, augusztus 12-én kerül sor: e napon a felhasználók 24 órán keresztül ingyenesen tölthetik le a vállalat egyik termékét, a biztonságosabb böngészést segítő ForceField nevű alkalmazást (melynek ára egyébként felénk 30 euró körül van).

A ForceField védelmi mechanizmusának lényege, hogy a böngészőt egy virtuális környezetben futtatja, pontosabban a felhasználók a böngésző egy másolatát használják e környezetben, így egy újabb biztonsági szint kerül a rendszerbe, ami megkönnyítheti a szoftver számára, hogy a webes veszélyeket azonosítsa, s védje ellenük a számítógépet. A szoftver védelmet biztosít a billentyűzet használatát naplózó, az adathalász- és a kémprogramok ellen.

A ZoneAlarm ForceField a Windows XP és a Windows Vista operációs rendszerek alatt használható, s az Internet Explorer 5-ösnél, illetve a Firefox 1-esnél magasabb verziószámú változataival kompatibilis.

Az akció magyar idő szerint augusztus 12-én, délután 2-kor kezdődik, s másnap délután kettőig tart. Az ingyenes verzió ez idő alatt a külön e célra létrehozott weboldalról tölthető le.

Azóta történt

Előzmények