Eljött a Halo-rajongók nagy napja: Ma este buli!

Meghívójuk szerint a Microsoft Magyarország Kft. és a Saturn mindenkit vár az Xbox 360 új generációs játékkonzol legnépszerűbb játéka, a Halo 3 magyarországi premierjére, melyet ma, szeptember 25-én este 22:00 és 02:00 óra között tartanak a Mammut 2 üzletközpontban, a Saturn áruházban. A minden érdeklődő számára ingyenes est programja:

  • 22:00: ünnepélyes szoboravatás – a játék főszereplője, Master Chief grandiózus szobrát avatják fel.
  • 22:30 – 23:00: sajtótájékoztató – A Microsoft és a hazai gaming média képviselői beszélnek a Halo sorozatról, annak sikeréről, valamint az új epizódról.
  • 22:00 órától ismerkedés a játékkal két órával az árusítás megkezdése előtt. A Saturnban felállított 16 Xbox 360 gépen egyszerre 32 játékosnak lesz lehetősége kipróbálni a játékot.
  • 24:00: Master Chief visszatér a jövőből, találkozik és a játékban megmérkőzik rajongóival, és a világpremierrel egy időben, megkezdődik az árusítás.

A premier előtt a Microsoft vezetői elmondták, hogy rekordszámú, 1,5 millió előrendelést regisztráltak a játékra, s a hétfő éjjeli, különleges felhajtással körített induláskor csak az Egyesült Államokban 10 ezer kereskedő vett részt az akcióban, melynek során 60–130 dollárért kínálták a játék különféle verzióit. A cég nagy reményeket fűz a Halo 3-hoz, úgy vélik, ez végre kiegyensúlyozza a játékkonzolok piacán kialakult erőviszonyokat, s a Microsoft behozza az Xbox 360 konzol lemaradását, melyet a Nintendo Wii és a Sony PS3 sikere miatt eddig kénytelenek voltak elszenvedni. A kíméletlen verseny folyamán a redmondiak nemrég rákényszerültek az Xbox árának csökkentésére, valamint a felmerült hibák orvoslására is félretettek egymilliárd dollárt az ez évi költségvetés terhére.

Azóta történt

Előzmények