Gruppen a magyar kalózok ellen

Sajtóközleményük szerint a 2006 júniusában alakult Zene- Film- és Software-ipar Kalózellenes Koalíciója (ZFSKK) – melynek tagjai az Art Mozi Egyesület, az ASVA, a BSA, az Electronic Arts, a Független Producerek Szövetsége, a Magyar Filmforgalmazók Egyesülete, a Magyar Mozgókép Közalapítvány, a Magyar Mozisok Szövetsége, a Magyar Producerek Szövetsége, a Magyar Videokiadók Egyesülete, a MAHASZ, a ProArt és Sony Hungária Kft. – január 17-én találkozót szervezett a kormány és a jogérvényesítő hatóságok képviselőivel. A kormányzati szervek – a MEH, a GKM, az IRM, az APEH, a Nemzeti Nyomozó Iroda, a VPOP és a Magyar Szabadalmi Hivatal – támogatásukról biztosították a koalíció célkitűzéseit és egyes konkrét cselekvési javaslatait. Felmerült egy miniszteri vezetés alatt működő, a hamisítás és a kalózkodás elleni programot kidolgozó kormányzati munkabizottság létrehozása, melyben a koalíció is részt vesz. Mindkét oldal egyetértett abban, hogy a bizottság felállítása és a hatékony munka mielőbbi megkezdése kiemelt nemzetgazdasági érdek.

A koalíció megalakulása óta a felek most egyeztettek először, s hírt közreadó ZFSKK szerint a tervbe vett együttműködés óriási jelentőségű, s áttörést jelenthet, hisz a kormány és jogvédő szervek támogatása jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy a jövőben a kalózellenes küzdelem még hatékonyabb lehessen.

A magunk részéről – felvállalva a maliciózus hangvétel minden következményét – csak két dolgot tennénk hozzá ehhez.

A kereskedelmi célból folytatott kalózkodás bűncselekmény, s mint ilyen, egy jogkövető állampolgár (elsőre álompolgárt írtam :)) ) részéről elítélendő és üldözendő tett, ahogyan a fekete-, számla nélkül végzett munka is. Ám a nemzetgazdasági érdekre hivatkozó érvelésektől igen csak borsódzik az átlagember háta – különösen egy olyan esetben, amikor – ha a mostanában zajló mindenáron történő adóbevétel-növelést nem tekintjük – nagy lobbierejű gazdasági társaságok a nemzetgazdaság érdeke mögé próbálják a saját érdekeiket elrejteni.

A második: Zene- Film- és Software-ipar. Könyörgök, a Koalíció titkára vegye elő a magyar helyesírási szabályzatot!

Azóta történt

Előzmények