Megirigyelte a Tesla robotjait a BMW

Együttműködésbe kezd a Figure robotikai startup és a BMW, hogy humanoid robotokat telepítsenek utóbbi amerikai gyárába.

Egyre több cég fordul az emberszerű robotok felé, hogy bizonyos fizikai munkák végzését kiváltsa. A BMW a jelentések szerint alapvetően a Tesla mintáját követné, és most együttműködésbe kezd a Figure nevű robotikai startuppal, hogy humanoid robotokat telepítsenek a BMW amerikai gyárába.

Ez a Figure első ilyen megállapodása – azt viszont nem közölték, mennyi robotot használ majd a BMW. Kicsiben kezdenek az ígéretek szerint, és terjeszkednek, ha a célokat sikerül elérni.

A humanoid robotokat a Spartanburgban lévő üzembe telepítik. A következő 1-2 évben betanítják ezeket bizonyos feladatokra, és a gyártási folyamatba integrálják a megoldásokat.

Azt ígérik, az emberek mellett is biztonságosan működnek majd a robotok, és a cégnek nagy előrelépés, hogy egy gyárautomatizáción a BMW-vel dolgozhatnak.

A veszélyes és monoton munkák kiváltása érdekében a Honda és a Hyundai is kísérletezett már humanoid robotokkal.

A Tesla nem csak a saját gyáraiban használ robotokat, az Optimus Gen 2-t is kiadta már. Elon Musk szerint a 2040-es években egymilliárd humanoid robot lesz majd a Földön. A befektetők azóta is lázban vannak az AI-alapú szoftverrel működő, humanoid robotok kapcsán.

A jelenlegi robotokat inkább konkrét feladatokhoz gyártják, az pedig még nem világos, hogy egy sokoldalúbb robot mennyire lesz képes széles körben mindenféle feladatot elvégezni, működőképes-e az ötlet a valóságban – mondják a szakemberek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BMW

Azóta történt

Előzmények