Ingyen ADSL-t ad cégeknek az Externet

A modemes internetszolgáltatásoknál már szinte természetes a telefonpercdíjakba épített ingyenes internet-hozzáférés, ám az ADSL-szolgáltatások esetében hasonló konstrukcióra eddig nem volt példa. Az Externet azonban most a magyar szolgáltatók közül elsőként ingyenes széles sávú szolgáltatást indít, egyelőre üzleti előfizetők részére, de még az ebben az évben várhatóan magánszemélyekre is kiterjesztik az ajánlatot.

Az ingyenes széles sávú hozzáférést a Megafone üzleti CPS telefonszolgáltatás előfizetői vehetik igénybe. A Megafone-nal az előfizetők a meglévő telefonvonalukon kezdeményezhetnek a megszokott telefontarifáknál olcsóbb hívásokat helyi, belföldi, nemzetközi és mobilhálózatokba. Az ún. szolgáltató-előválasztás – röviden CPS – technológiával csupán a telefonszámla összege csökken, az előfizetők megtarthatják a meglévő telefonszámaikat is.

Az ingyenes ADSL-szolgáltatást havi átlag nettó 25 ezer forintos vagy annál magasabb összegű telefonszámlával rendelkező cégek vehetik igénybe. A lehetőségről további részletek az Externet honlapján olvashatók.

Azóta történt

Előzmények