Kiemelkedő eredmények a Symantecnél

A Symantec nyilvánosságra hozta a 2005. július 1-jén véget ért 2006. évi első pénzügyi negyedév eredményét, amiből kiderül, hogy 700 millió dollár forgalmat könyvelt el erre az időszakra, amely az előző év azonos negyedévének 557 milliójához képest 26 százalékos növekedést jelent. A GAAP (Generally Accepted Accounting Principles - általánosan elfogadott könyvelési alapelvek) szerinti eredmény: az első pénzügyi negyedév GAAP szerinti nettó bevétele 199 millió dollár volt, az előző év azonos negyedévének 117 millió dolláros nettó bevételével szemben. Ez részvényenként 0,27 dolláros nyereséget jelent. Az előző év azonos negyedévében a nyereség 0,16 dollár volt.

A nem GAAP szerinti eredmény: a nem GAAP szerinti nettó bevétel a negyedik pénzügyi negyedévben 199 millió dollár volt, az előző év azonos negyedévében ez az érték 128 millió dollár. A nem GAAP szerinti, részvényenkénti nyereség 0,27 dollár, ez 50 százalékkal magasabb, mint a 2004 júniusában véget ért negyedév 0,18 dolláros nyeresége.

"A Symantec ebben a negyedévben elért sikere hasonló volt a nemrégen felvásárolt és úgyszintén igen jól teljesítő Veritaséhoz" - mondta John W. Thompson, a Symantec elnök-vezérigazgatója. "Eredményünk az egyesüléshez kapcsolódó tevékenységünk és a teljesítés közti egyensúly megteremtésében elért sikerünket bizonyítja."

A társaság világméretű vállalati üzletága, amelybe a vállalatvédelem, a vállalati kezelés és a kapcsolódó szolgáltatások tartoznak, a teljes bevétel 49 százalékát hozva ebben a negyedévben az előző év azonos negyedévéhez képest 23 százalékkal nőtt. A teljes bevétel 38 százalékát képviselő vállalatvédelmi üzletág 26 százalékos növekedést mutat, a vállalatkezelési üzletág a teljes bevétel tíz százalékát képviselve tíz százalékot nőtt, a szolgáltatási üzletág 85 százalékos növekedésével a teljes bevétel egy százalékát adja. A Symantec fogyasztói üzletága hozta a teljes bevétel 51 százalékát, növekedése 28 százalékos.

A Symantec az első negyedévben 274, egyenként százezer dollárt meghaladó értékű szerződést kötött a világon, amelyek közül 15 értéke az egymillió dollárt is meghaladta. Ezeknek az üzletkötéseknek ötvenhárom százaléka többféle vállalati Symantec-terméket és -szolgáltatást tartalmazott.

Azóta történt

Előzmények