Kipróbálható az Adobe Media Player

Aki azt remélte, hogy az Adobe fejlesztés alatt álló médialejátszója a Windows Media Player vagy a QuickTime riválisa lesz, az csalódni fog. A tegnap közzétett béta alapján nyilvánvalóvá vált: a program sokkal inkább a Joost internetes tévének támaszt konkurenciát. Az Adobe Media Player ugyanis kizárólag videoállományokat játszik le, és azok közül is csak a Flash Video (FLV) formátumúakat. Kétségtelen, hogy ezt egyre több weboldal használja – ilyen például a YouTube is –, ám jó néhány legalább ilyen népszerű, ha nem népszerűbb formátum létezik még.

Az internetes böngészőre emlékeztető felülettel ellátott programban a szoftvercéggel szerződött tévé- és tartalomszolgáltató társaságok anyagait nézheti meg a felhasználó, akár közvetlenül az internetről (streaming) vagy úgy, hogy a felvételeket lementi a számítógépére. Az adások – akárcsak a Joost esetében – ingyen nézhetők, a szolgáltatást a műsorok előtt, után vagy azokba ágyazva elhelyezett és személyre szabott reklámokból finanszírozzák majd. Az alkalmazott DRM-megoldásnak köszönhetően a hirdetéseket még a letöltött anyagokból sem lehet majd eltávolítani.

A most kiadott béta egyelőre angol nyelven beszél, és csak Windows és Mac OS operációs rendszer alatt használható. A végleges változat várhatóan 2008 első félévében jelenik meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények