Letölthető a Google Earth új verziója

A Google a nagy sikerű Google Earth szolgáltatását tovább bővítette, s szerdai bejelentésük szerint most már videókkal és egyéb szolgáltatásokkal javították világtérképes programjuk információszolgáltatási kínálatát. A 4-es (béta-)verzió már letölthető a Google Earth weboldaláról.

A vállalat állítása szerint a Google Earth programját bevezetése óta több mint 100 millióan töltötték le gépükre, ez a szoftver és szolgáltatás a piacvezető internetes cég legsikeresebb termékei közé tartozik. A program ingyenesen tölthető le mind a Windows, mind a Mac, mind a Linux operációs rendszert használó gépekre, bár a prémium változatért már fizetni kell.

E legutóbbi frissítés legnagyobb újdonsága a Layers boxban a „Featured content” választókapcsoló, mellyel a térképen megjeleníthetjük az új, multimédiás tartalmakat, melyeket a Discovery Networks; egy induló vállalkozás, az Emerville-ben székelő Turn Here; az ENSZ Környezetvédelmi Programja és a Jane Godall Intézet szolgáltat a Google Earth részére. Emellett a boxban választhatjuk azt is, hogy megjelenítse a vacsorázó helyeket, a fontosabb középületeket, háromdimenziós városképet vagy bizonyos kiegészítő információkat az egyes nevezetesebb területekről stb. A frissítés három hónappal követi a legutóbbi változást, melynek keretében a Google megnégyszerezte a részletes műholdképek által lefedett területek számát.

Annyit saját tapasztalatunkból tanulva hozzátennénk, hogy amikor kipróbálásra a 3-as változat frissítéseként letöltöttük az új szoftvert, akkor működésének némi gátat szabott a gépünkön futó ZoneAlarm tűzfal, erre a lehetőségre maga a program is felhívta a figyelmet. A problémát sajnos ekkor csak a tűzfal és Google Earth újratelepítése oldotta meg. Egy második kísérlet viszont azt mutatta, hogy új szoftverként telepítve minden gond nélkül sikerrel jártunk. A Google Earthöt most letöltőknek még a telepítés előtt ajánljuk a Google Earth Help Center tanácsait, hogy ne érje őket meglepetés.

Azóta történt

  • A Google újabb nagy dobása

    Néhány kattintással beilleszthető miniprogramokat kínál a Google új szolgáltatása, s emellett a felhasználók is bővíthetik a választékot.

Előzmények