Letölthető a magyar nyelvű OpenOffice 2.3

A hup.hu oldalán adnak hírt a fejlesztők arról, hogy megjelent és letölthető a magyar OpenOffice.org 2.3. Egyelőre a Linux/x86 (deb és rpm) és a Windows operációs rendszerekre készült változat érhető el.

A magyar fejlesztők a kiadás érdekességeként említik, hogy a Hunspell 1.1.12 verziójú helyesírás-ellenőrzőt építették be a hivatalos OOo-forrásban szereplő régebbi verzió helyett. Ebben a verzióban jelenik meg többek között a kiejtés alapú javaslattétel, ami a szótárban megadható kiejtési szabályokat veszi figyelembe (pl.: ’Rönómmal’ – Renault-mmal). Az új Hunspellhez új magyar és angol szótárat is készítettek; ennek anyaga részben hibajavításokban, részben az új funkciókat kihasználó bővítésekben különbözik az OOo 2.3 forrásában meglévőktől. Mindezek az újdonságok idővel be fognak kerülni az OOo forrásába is.

A magyar OpenOffice.org elkészítését az FSF.hu Alapítvány koordinálja. A Hunspell és a szótárak közelmúltbeli nagy fejlődését szintén az FSF.hu Alapítvány támogatta és támogatja továbbra is, köszönhetően a 2006-ban felajánlott SZJA 1%-oknak.

Azóta történt

Előzmények