Másfél megabit mobilról – már nyolc városban

Győrben és Szegeden is elindult a T-Mobile mobil széles sávú (3G/HSDPA) szolgáltatása. Az így már nyolc városra kiterjedő harmadik generációs hálózaton szinte teljes egészén 1,5 Mbps sebességgel internetezhetnek a mobilcég ügyfelei. A kereskedelmi HSDPA szolgáltatás, a 3G-s szolgáltatásokon túl jelenleg Budapesten, Debrecenben, Pécsett, Balatonfüreden, Siófokon, Balatonalmádiban, Győrben és Szegeden vehető igénybe.

A legnagyobb hazai mobilszolgáltató az idei évben jelentősen bővíti 3G hálózatát, és az újonnan bekapcsolódó településeken a 3G hálózaton a HSDPA is elérhető lesz. A már most 1,5 Mbps letöltési sebességre képes mobil széles sáv szolgáltatást a társaság előfizetői egy HSDPA kártyatelefonnal vehetik igénybe. A mobil széles sávú eszközök köre hamarosan további újdonságokkal bővül, a közeljövőben forgalomba kerül a Samsung Z560, a T-Mobile MDA Vario II, továbbá az asztali számítógépekhez USB portra csatlakoztatható kisméretű HSDPA modem is – ezekről az eszközökről részletesen a Mobilarénán olvashatnak majd.

A T-Mobile a következő 2 évben a 3G/HSDPA mobil széles sávú hálózaton elérhető adatátviteli sebességet a többszörösére – a tervek szerint 10 Mbps-ra – növeli, emellett a feltöltési sebesség is elérheti majd a 2 Mbps-ot.

Azóta történt

Előzmények

  • Gyorsítja a mobilinternetet a T-Mobile

    A szolgáltató HSDPA-hálózatán három éven belül akár 10 megabites letöltés is elérhető lesz.

  • Elindult a T-Mobile HSDPA

    A fővárosi belső kerületek lefedésével a mobilszolgáltató megkezdte a 3G-t leváltó HSDPA szolgáltatást.

  • Fixdíjas WLAN a T-Mobile-tól

    Az új Internet Fix szolgáltatást nem csak a mobilcég előfizetői élvezhetik, bárki szerződhet rá, ha eddig nélkülözte a széles sávot.