Elindult a T-Mobile HSDPA

A T-Mobile Budapest belső kerületeiben már elindította a 3G-technológiánál jóval nagyobb adatsebességet kínáló HSDPA hálózatát. Az új rendszer már a kezdeti időszakban is akár 1,5 Mbps letöltési és 384 kbps feltöltési sebességet kínál, ezzel a társaság reményei szerint a HSDPA az elkövetkező években hozzájárulhat a hazai széles sávú internetelérés gyors elterjedéséhez. A T-Mobile, akárcsak a 3G bevezetésével, ezúttal is gyors volt, hiszen a hazai szolgáltatók közül elsőként lépett.

A T-Mobile ígéretet tett, hogy a HSDPA elérhetőségét és sebességét az elkövetkező évek során gyors ütemben bővíti. A szolgáltató már ebben az évben a főváros legnagyobb részére és több nagyvárosra kiterjeszti a szupergyors széles sávú mobilhálózatot, hamarosan pedig új HSDPA készülékeket vezet be. Emellett a T-Mobile néhány év alatt az elérhető adatátviteli sebességet többszörösére, hosszabb távon 10 Mbps-ra tervezi növelni, a HSUPA segítségével pedig a feltöltési sebesség is elérheti a 2 Mbps-ot.

A szolgáltatást a társaságnál már év eleje óta kapható HSDPA kártyatelefonnal lehet igénybe venni. A lefedettség jelenleg a Róbert Károly krt. - Hungária krt. - Könyves Kálmán krt. - Lágymányosi híd - Dombóvári út - Sárbogárdi út - Karolina út - Villányi út - Budaörsi út - Alkotás utca - Krisztina krt. - Vérmező út - Margit krt. - Duna vonala - Árpád híd által határolt terület jelentős részén megfelelő, és a társaság közlése szerint a hónap végére igyekeznek teljesen lefedni a területet.


Itt érdemes vadászni. (Forrás: IT.news)

 

Azóta történt

Előzmények