Meglopták a kalózokat


Még pénteken történt, hogy a Pirate Bay, a világ egyik legnagyobb torrentoldalának adatbázisát feltörték, s a crackerek megszerezték a regisztrált felhasználók adatait – tették közzé az oldal működtetői blogjukban.

A tulajdonosok igyekeznek megnyugtatni a júzereket, hogy nem történt katasztrófa, mivel véleményük szerint a felhasználói neveket és jelszavakat olyan titkosítással tárolták, melyet roppant nehéz megfejteni. Ugyanakkor azt tanácsolják az érintetteknek, hogy a lehető leghamarabb változtassák meg jelszavaikat, s nem csak a Pirate Bay oldalán, hanem mindenütt, ahol ugyanezt a jelszót használják.

„Bocs a kellemetlenségért, de emberek vagyunk, néha hibázunk” – kért elnézést a svéd oldal operátora. A munkatársak keresik az elkövetőket, de eddig még nem jártak sikerrel. Az első híradások még arról szóltak, hogy egy svéd hackercsapat, az AUH (Arga Unga Hackare – Angry Young Hackers) áll az adatlopás mögött, akik a 2005-ös kalózellenes törvény bevezetése óta sorozatos akciókkal hívták fel magukra a figyelmet, ám ők határozottan visszautasították a vádakat a Computer Swedennek adott interjúban.

Azóta történt

Előzmények