Nemzetközileg elismert hackereket képez a NetAcademia

A NetAcademia Oktatóközpont az Ethical Hacking tanfolyamot jegyző International Council of Electronic Commerce Consultants (EC-Council) kizárólagos magyarországi képviselője lett. A megállapodás háttere, hogy az EC-Council közép-kelet-európai terjeszkedéséhez keresett partnert, s így talált rá az etikus hackerek képzésével már tavaly nyár óta foglalkozó NetAcademiára. Az együttműködés részeként a hackertanfolyamokon február 25-étől a NetAcademia oktatói az EC-Council világszerte bevált, ám a hazai sajátosságokra szabott tematikáját alkalmazzák, továbbá hozzáférnek a nemzetközi tudásbázishoz is.

„Az EC-Council 2002-ben hozta létre az egyetlen, azóta világszerte elismert, platformfüggetlen Ethical Hacking tanfolyamát, mely az elméleti tudnivalókat az informatikai biztonság napi gyakorlatával ötvözi. A Certified Ethical Hacker (CEH) minősítés a világ bármely intézményénél bizonyítja, hogy a szakember megfelelő tudással és tapasztalattal rendelkezik a hálózatok és számítógépek biztonsági réseinek tesztelése és ezek kivédése terén, legyen szó bármely vállalati hálózati technológiáról” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetője.

A tanfolyamhoz kapcsolódóan a NetAcademia április 24-én első alkalommal rendezi meg az Ethical Hacking Konferenciát, melyre mintegy 400 vállalati informatikust várnak. A rendezvényen – amelynek célja, hogy ízelítőt adjon a rendszereket fenyegető támadásokból és ezek kivédéséből – az EC-Council egyik szakértője tartja a nyitóelőadást.

Azóta történt

  • Hackerfegyver a crackerek ellen

    A Goolag Scannert elindító vállalkozás jó szándéka vitathatatlan, az azonban kérdés, hogy mennyire használható a szolgáltatás, s vissza lehet-e élni vele.

  • Külföldi felkérést kaptak a NetAcademia oktatói

    A NetAcademia Ethical Hacking oktatóinak felkészültségét kitűnőnek ítélte meg a nemzetközi biztonsági programok vezető európai szervezete, az SSR-I.

  • A német hackerek a belügyminisztert alázzák

    A Chaos Computer Club – melynek tagjai évek óta küzdenek a biometrikus azonosítás ellen – a szigorpárti Wolfgang Schäublét vette célba.

  • Ethical Hacking konferencia Budapesten

    A résztvevők megismerhetik mindazon támadásokat, amelyekről a hírekben csak ritkán lehet hallani, ugyanakkor a hazai vállalatok számára valós fenyegetést jelentenek.

Előzmények