Nevet kapott az új netes tévé

Új nevet kapott Janus Friis és Niklas Zennström online televíziós vállalkozása, mely eddig a Venice Project munkanéven futott. A vélhetően végleges választás szerint az internetes televízió a Joost nevet fogja viselni – elindult az új honlap is, a régiről már az újra irányítanak át –, mely a cég szóvivője szerint nem jelent semmit, még az alapítók anyanyelvén, dánul vagy finnül sem, egyszerűen a jó hangzás miatt döntöttek mellette.


Forrás: www.joost.com

A nagy energiával folyó munka, ahogyan mi is többször beszámoltunk róla, jól halad, s Fredrik de Wahl, a szolgáltatás vezérigazgatójának közleménye szerint Joost a filmstúdióknak, kábeltelevíziós társaságoknak (illetve bárkinek, aki műsorok jogaival rendelkezik) kínál majd kiváló minőségű, gyors műsorszórási lehetőséget az interneten keresztül. Mint már hírt adtunk róla, a Joost működése az alapítók által már a Kazaa és a Skype esetében is nagyszerűen kiaknázott p2p-technológián alapul. Friis és Zennström már korábban jelezték, hogy televíziójukat – elkerülve a számtalan, videotartalmakat kínáló vállalkozás szerzői jogi pereit – jogilag teljesen tiszta körülmények között kívánják működtetni, a médiavállalatokkal még mindig zajlanak a tárgyalások.


Forrás: www.joost.com

A luxembourgi székhelyű Joost kizárólag a hirdetésekből kívánja eltartani magát, melyek – bár az interneten keresztül közvetítik őket – ugyanolyan jellegűek lesznek, mint a hagyományos tévés reklámok.

Azóta történt

Előzmények