Megjelent az új motorra épülő Opera Mobile

Az Opera Software tegnap kiadta mobilos böngészőjük, az Opera Mobile legújabb verzióját – egyelőre még csak Androidra, iOS-re később érkezik. Az új változat már számozásában is jelzi a szokásosnál nagyobb mértékű váltást: az előző 12-es után a mostani a 14-es számot viseli, és ebben – a babona mellett – bizonyosan annak is szerepe van, hogy a böngésző új motorra váltott. Ahogy korábban már beszámoltunk róla, a mérnökök elhagyták a saját fejlesztésű Presto motort, és átálltak a versenytársak által is használt WebKitre.

A tesztváltozatból véglegessé váló Opera Mobile 14 (kódnevén: Ice) gyakorlatilag azonos a februári Mobile World Congress kiállításon bemutatottal, a javítások mellett csak kisebb újdonságok kerültek bele, például: fentről le lehet húzni alulra a navigációs eszköztárat, szöveg nagyításánál sortörést alkalmaz a szoftver, az aktív fülek teljes képernyős nézete, illetve keresni és navigálni lehet a dinamikus címsorral.

A most kiadott Opera Mobile még a WebKit régebbi változatára épül, de az Opera már bejelentette, hogy ha a Google kiadja a továbbfejlesztett változatot (ennek Blink lesz a neve, és várhatóan a Chromium 28-cal érkezik), akkor ők is arra váltanak.

Az Opera Mobile elérhető a Google alkalmazásboltjában.

Azóta történt

Előzmények