Otthoni adatmentő a Symantectől

Tíz amerikai személyi számítógépből kilencen tárolnak személyes adatokat, elsősorban digitális képeket, személyes információt. Közülük minden negyedik vesztett személyes adatokat az elmúlt fél évben, külső támadás vagy a számítógép meghibásodása miatt. A gépükön személyes adatokat tároló felhasználók mindössze 57 százaléka készít biztonsági másolatot – tudhattuk meg egy tegnapi rendezvényen, ahol a Symantec az Egyesült Államokban végzett back-up kutatásának, és az Információs Társadalom- és Trendkutató Központ (ITTK) eredményeivel vezette fel a hazai média képviselőinek a Norton Ghostra alapozott Save & Restore nevű új termékét.

Ez a termék elsősorban a magánfelhasználóknak készült, de olyan kisvállalkozásoknál is felbukkanhat majd, ahol a rendszeres adatmentés az önállóan működő PC-kről kiemelten fontos szempont. A biztonság legfontosabb eleme ennél a szoftvernél, hogy másolatot lehet készíteni a merevlemez teljes tartalmáról, vagy igény szerint csak meghatározott mappákról és fájlokról. Típus szerint (például képek vagy dokumentumok) is különbséget tud tenni a biztonsági mentésre kijelölt fájlok között, mapparendszertől függetlenül. A Norton Save & Restore külső merevlemezzel, CD-lemezekkel és egyéb eszközökkel is használható, és a megfelelő biztonsági mentési mód kiválasztásában is segítséget nyújt. Érdekes újdonság, hogy a Norton Internet Security alkalmazással együttműködve a Save & Restore automatikusan indítja a biztonsági mentést, ha fertőzésveszélyről kap értesítést.

A hazai kereskedőknél még nem láthatjuk az árlistákon a Symantec újdonságát, de a cég online áruházából 60 euróért már megvásárolható (letölthető) az angol nyelvű kiadás.

Azóta történt

Előzmények