Adatvédelmi pert is kaphat a nyakába a TikTok az USA-tól

Az amerikai FTC és a TikTok a jelentések szerint vagy megállapodnak egy adatvédelmi vizsgálat kapcsán, vagy a hatóság bepereli a céget.

Jól értesült források szerint heteken belül eldől, hogy az amerikai FTC és a TikTok megállapodnak-e egy adatvédelmi vizsgálat kapcsán vagy pedig a hatóság pert indít a cég ellen. Erről a Politico és a Reuters is beszámolt a napokban.

A TikTok ellen számos amerikai és EU-s vizsgálat folyik, mostanában azonban nem ezek miatt fáj az óriáscég feje.

Az USA-ban továbbra is amiatt aggódnak, hogy a kínai kormány hozzáfér a 170 millió amerikai felhasználói adataihoz, továbbá a biztonsági szervek szerint a platformon át befolyásolják is az állampolgáraikat.

A TikTok mindent tagad, és azt mondja, nagyon erős adatvédelmi intézkedéseik vannak.

Ebben a hónapban az Amerikai Egyesült Államok Képviselőháza elfogadott egy tervezetet, amely szerint a TikTokot birtokló ByteDance 6 hónapon belül köteles lenne eladni minden amerikai érdekeltségét vagy pedig teljes betiltással néz szembe, nemzetbiztonsági okokból.

A Kongresszus és a szenátorok azonban még mindig nem döntöttek a folyatásról, annak ellenére sem, hogy a Fehér Ház jelezte, szigorú fellépést kér, Biden elnök pedig aláírná a tervezetet.

Azóta történt

Előzmények