Tornáztató program a számítógépen dolgozóknak

A számítógép előtt görnyedő alkalmazottakat próbálja meg rávenni egy új szolgáltatás arra, hogy az egészségre roppant káros, naphosszat tartó egy helyben ülés közben némileg mozgassák meg tagjaikat, lazítsanak egy kicsit.

A DeskHappy ötlete pofonegyszerű: a honlapra regisztrálók meghatározhatják, hogy a nap melyik szakaiban álljanak le egy rövid időre. A DeskHappy ezekre a szünetekre pár perces videókat kínál, amelyek ügyes, akár ülve is elvégezhető kis tornagyakorlatokat mutatnak a munkában elgyalázott dolgozónak, illetve egy rövid sétára, mozgásra sarkallják a címzettet. Egyik gyakorlat sem olyan megerőltető, hogy esetleg beleizzadjon a billentyűzet rabja, ám arra tökéletesen megfelel, hogy oldja a stresszt, s kinyújtóztassa az elgémberedett tagokat, megmozgassa a testet.


Talpmasszázs kólás dobozokkal

Bármilyen nevetségesnek is tűnik talán elsőre az ötlet, a gépi rendszeresség miatt könnyen lehet, hogy hatásos eszköz lesz. Személyes kedvencem a szemkörzés elnevezésű gyakorlat, melyben a szemgolyókat kell forgatni. Bármekkorát is nevettem rajta elsőre, kipróbálás után el kell ismernem, hogy nem hatástalan…

Előzmények