Újabb eszközzel bővült a Google keresője

A Google új eszközt vezetett be keresőoldalán, mellyel a jövőben könnyebbé kívánják tenni a találatok közötti rangsorolást. A Plus Box nevű szolgáltatás az adott keresőtalálatról ad bővebb információt, hogy a szörfölő el tudja majd dönteni, az adott linkre van szüksége, vagy menjen tovább.


A Plus Box által megjelenített kapcsolódó információk megkönnyítik és meggyorsítják annak eldöntését, hogy a megfelelő linket találtuk-e meg – jelezte a szolgáltatás célját Ardan Arac. a Google kereső divíziójának termékmenedzsere blogbejegyzésében.


A friss szolgáltatás egyelőre még kifejezetten a gazdasági szférát, a potenciális hirdetőket célozta meg, mert a jelenlegi kiegészítő információk a gazdasági világ szereplőihez kötődnek. A folyamatosan fejlesztendő Plus Box egyelőre kétfajta adatmegjelenítésre alkalmas – jelenleg még csak az angol nyelvű keresőoldalakon. Az egyik esetében a gazdasági társaságokról, vállalatokról kaphatunk olyan előnézeti képet, mely az adott cég részvényadatait tartalmazza a Google Finance adatai alapján – erre az oldalra közvetlen link is elvezet a kis ablakból. A másik már működő szolgáltatás azon vállalkozások esetében él, amelyek szerepelnek a Google Maps adatbázisában, itt a Plus Box ikonjára kattintva az adott cég címét és a Maps vonatkozó térképrészletét kaphatjuk meg, illetve természetesen közvetlen linket a Google Mapsra.

A Google a videokeresést is integrálja szolgáltatásába, s úgy tervezik, hogy nemsokára a videókhoz is kapcsolódik egy Plus Box ikon, ahol majd screenshot(ok) segítenek a böngészésben.

Azóta történt

Előzmények