Vége idehaza a VoipBuster ingyenességének

Kellemetlen meglepetés érte múlt hét végén a népszerű VoIP-kliens, a VoipBuster magyar felhasználóit. Minden különösebb értesítés nélkül 17-re apadt azon európai országok listája, amelynek vezetékes telefonszámait a program regisztrált felhasználói ingyen tudják felhívni – a listáról sajnos hazánk is lekerült. Fizetőssé vált három tengerentúli ország is, Kanada, Kína és Tajvan, de továbbra is díjmentesen hívható maradt az Egyesült Államok és Ausztrália.

A még mindig béta fejlesztési fázisban levő programmal eddig összesen 26 országot – köztük Magyarországot – lehetett 0 eurós percdíjjal hívni. Ez az összeg múlt csütörtöktől 1,1 eurocentre (~ 2,7 Ft/perc) emelkedett, tehát a VoipBuster azért továbbra is igen gazdaságos alternatíva a vezetékes hálózatokba irányuló hívások esetében. A rossz szájízhez ugyanakkor valószínűleg hozzájárul, hogy a legtöbb felhasználó – aki történetesen nem napi látogatója a szoftver weboldalának – csak úgy értesült a változásról, hogy ingyenesnek hitt hívásai nyomán hirtelen csökkenni kezdett az egyenlege.

Apropó, egyenleg. Változott a minimálisan feltölthető összeg is, így 1 euróval már nem lehet regisztrálttá tenni a programot – a minimális díj 5 euró lett. Az aktuális percdíjakról és a továbbra is ingyen hívható országok listájáról a VoipBuster honlapján találhatunk bővebb információt.

Azóta történt

Előzmények