Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zed juron

    aktív tag

    Valakinek van tapasztalata ezzel az újnak tűnő 2.1-es Trust cuccal?

    [link]

    Vagy a Trust felejtős?

  • zed juron

    aktív tag

    válasz harry #11398 üzenetére

    Okay.

    Ennek ellenére ennél azért többre számítottam, és bocs ha a megadott linket nagy lózungnak tekintem.

    Ezzel az általános véleménnyel inkább ne is lenne a topik, meg bármilyen fórum létre is megkérdőjelezett. Tényleg, miért is akkor a topik?

    Az én egyszerű véleményem szerint – és még sokan osztják ezt - ugyanis 400.000 Ft alatt nemigen létezik normális 2.1-es hangrendszer, és márkának is minimum Adam vagy Genelec az ajánlott, ettől csak egzotikusabb nevek lehetnek az eltérőek felfelé. Én az Adam A7 monitorokat Sub10 mélynyomóval preferálom, mint aki szintén nem milliomos.

    Szóval ez a 10.000 Ft alatt vagy 20.000 Ft netén 40.000 Ft. ennek fényében ugyanilyen értelmetlenség – lásd link.

    Gagyi az egyik is meg a másik is.

    A hangjuk is vacak, tegnap a MM-ben hallgattam egy 60.000 Ft-os Geniust és egy 12.000 Ft-os Trustot: az egyik sz@r volt a másik nagyon sz@r volt, tehát mindkettő fájt. Bizony ebben a kategóriában pl. a Harmann Kardon is elég bénaság, legalábbis szerintem elég vacak a hangja.

    Mégis, ennek ellenére van úgy, hogy az ember egyszerű számítógépes dolgokra egyszerű és olcsó cuccokat akar venni, de méghozzá úgy, hogy nem akar sok pénzt rááldozni, és bár lehet hogy furcsa, mégis a kategórián belül a „jobbat” karja megvenni. A „jobb” szóban sok minden benne lehet: ár, hangminőség, építési minőség, esztétikum, tartósság.

    Tehát igenis van értelme annak hogy vannak ilyen gyártók és termékek, mert nem mindenki fog 400e-ért hangrendszert venni otthonra a vacak laptopjához, vagy asztali gépéhez online játékot játszani vagy netezni. Vagy akinek van jobb, az is vehet mellé egy rosszat, mert a TV-ben sem zavarja az embert hogy nem lineáris frekvenciamenetre törekedtek a tervezők.

    De van némi-nemű különbség a klf. gyártók klf. termékei között és én, mint aki a gagyiban nem vagyok jártas, kértem volna segítséget személyes tapasztalatra számítva.

    Pl. hogy Trust Tytan esetleg műszaki szerencsétlenség, mert elromlik, búg, füstjeleket ad, vagy bejön rajta minden előzetes csatlakoztatás nélkül a Kossuth Rádió.

    De az is jó, ha azt mondják mint ahogy mondják a népek a Genius Z323-ra illetve Philips hasonló árú termékére hogy nagyon jó ár értékű, etc.

    Szóval elnézést kérek a fenti hosszú szólamokért, de továbbra is várnék némi-nemű véleményt olyanoktól akinek esetleg van is, és esetleg össze is tudja már hasonlítani valamilyen alapon mással. Trust Tytan 2.1 amiről még mindig szó volna a 16.000 Ft-os árkategóriában.

    Én értékelném ;)

  • zed juron

    aktív tag

    válasz harry #11404 üzenetére

    Ez több mint komolytalan számomra mivel engem továbbra sem érdekelnek azok - olvasd el kérlek még egyszer a postomat illetve az eredeti postomat is.

    Ilyeneket kijelenteni hogy 2.1-es rendszer nincs 20k alatt meg egyéb hasonlóak... Ha laikusi vélemény volt, akkor O.K., de ezen túl ne vegye már senki komolyabban. Mondom hogy 400-500e körül (tekintettel az euro árakra) nincs értelmes 2.1-es rendszer.

    Mert ha nincs 2.1 hangfalrendszer 20e alatt, akkor 2.0 hangfalrendszer sincs 20e alatt. Ráadásul beszélgethetnénk arról hogy ugye a basszus hangokat nehezen érzékeli az ember sztereoban, tehát felesleges kettőt belőle, így elviekben - és gyakorlatban is - a 2.1 -es rendszer mindig olcsóbb mint egy hasonló frekvencia menetű 2.0-s.

    Szóval teljesen értelmetlen ez a rangsorolás.

    Másik.

    Nekem az a tapasztalatom (de van re egy MÉM elmélet is) hogy néhányan megvesznek valamit, és mivel ők vették meg az egojuk kizárólag 5 csillagosra engedi pontozni a saját maguk RND módon megvett terméket. Ennek hangot is adnak, ezt mások elhiszik, aztán a kereskedők csodálkoznak a legjobban azon hogy XY termék valamiért brutálisan elkezd fogyni. És igazából más objektív oka nincs rá, mert semmivel nem jobb mint a többi.

    [ Szerkesztve ]

  • zed juron

    aktív tag

    válasz 5ent1nel #11406 üzenetére

    Megrendeltem. ;) Végülis ha nagyon vacak az sem baj, mert jó úgyse lehet semelyik sem igazából. Majd elmondom a tapasztalatokat, hogy bejön -e rajta pl. a BBC.

    :D

    [ Szerkesztve ]

  • zed juron

    aktív tag

    válasz B1T3 #21972 üzenetére

    A Dyno BM50 eléggé félresikerült darabja a Dynoknak. Nem véletlen hogy 145.000 Ft-ról 89.000-re árazták már egyes helyeken.

    Szerintem Dynaudioban a régi BM6a volt a jó meg a BM15 akár passzívban is. Ezek a Dynok nagyon hosszú távon szerethetőek, ajánlottak. Aki olcsón hozzá tud használtan jutni ... (mondjuk a passzív is erősítővel 200e Ft körüli)

    De egy BM5a mk2 simán és röhejesen elvérzik egy Adam A7 mellett, MINDEN téren. És még árban is rosszabb. Egy A7x-el meg összehasonlítani legfeljebb tanulságos, de nem érdemes.

    Nekem a Dyno 5A Mk2-nál még egy 2.0-s Emu PM5 is jobb volt A/B-ben. A kicsi Dynok egyszerűen túlárazott vacakok, szerintem kerüljétek. Talán az mk3 visszahozza a cég becsületét a kis szériákban is.

    Az Adamék is nagyon túlárazottak lettek, reálisan egy A7x ára kb. 230.000 Ft lenne párban nem 300.000. Emiatt érdemes az új márkák új termékeire odafigyelni, mert lehet hogy ár/értékben könnyedén lehet jobbat venni az A7x-nél. Én a Zaj csoportnál akcióban 2009-ben 150.000 Ft körül vettem egy pár A7-et 5 év garival. Na ez a "megéri kategória" véleményem szerint.

    Egyébként amivel érdemes egy BM5a-t összevetni az szvsz egy Adam F5 vagy F7, mivel ez utóbbi kínai gyártású, és már az anyag használat sem olyan jó mint a korábbi Adam cuccoknál. Szóval ezeknél már nem mernék láttamban sem egyikre vagy másikra fogadni. Még nem sikerült hallanom F7-et vagy F5-öt, de szerintem ezekből az F7 lehet a jobb beleválasztás még akkor is ha az a drágább.

    Jómagam a Behringert egyáltalán nem a KRK -ból meg a Rokit mk1-2 szériát nem ajánlom.

    Az M-audio az olcsó kategóriában még eddig jól szóló darabot soha nem tudott kihozni, szóval azt sem ajánlom. A C Studiophileket nem hallottam még, lehet hogy azok már jobbak. Mondjuk az m3-8, és m3-5 érdekes lehet, állítólag nem olyan rosszak.

    Viszont most rengeteg gyártó rukkolt ki az olcsó szegmensben 5-ös, 6-os/7-es és 8-as wooferrel szerelt monitorokkal. Biztos hogy lesz olyan ami bestbuy lesz, szóval érdemes rájuk odafigyelni.

    Németék a Yamaha Hs7/HS8 rajongók, Adam meg Behringer fogyasztók. Ajánlom mindenkinek a thomann.de oldalt, hogy melyik monitorokat veszik jobban, és mennyi és milyen értékeléseket kapnak. Kissé eltér az itthoni tapasztalattól: itthon Mackie MR hype van.

    Nem rosszak a Mackie-k, de azért lehet hogy valakinek nem ez a márka/széria az ami kell.

    Akinek nincs pénze drága 2.0-s rendszerre az vegyen pl. Harman Kardon Soundsticket, az nem mellényúlás, bár kérdés mennyiért veszi meg az ember. Ha meg tudja venni 45.000 Ft-ért, akkor ebben az árban szerintem nem kap jobbat. 70.000 Ft-ért már lehet hogy kap jobbat (mert most 69.000 az ára a Media Marktban a bluetooth verziónak).

    No most csak ennyi részemről, mindenkinek jó hallgatózást és jó locsolkodós Húsvétot kívánok!

    [ Szerkesztve ]

  • zed juron

    aktív tag

    válasz schawo #21986 üzenetére

    És ez a post akkor meg mi volt? Milyen ajánlás van azon kívül hogy a HK Soundstick rossz? Hm?

    Egy kissé furcsa komment volt, mert pont amit kritizálni akar azt követi el maga is. :W

    Emellett nekem voltak ajánlásaim, plíz olvass mielőtt ilyeneket írsz.

  • zed juron

    aktív tag

    Egy kicsit más kategóriában véleményezve, habár véleményem szerint még ez is 100%-ban a home-hifi kategória. A "stúdió" szó nem kicsit túlzás. :DDD

    Nos én tegnap bent voltam a Friendlyhouse-ban meghallgatni pár "stúdió monitor" hangfalat, de nekem teljesen pozitív a hozzáállás tekintetében a tapasztalatom. :R

    Annyiban sajnos viszont elgondolkoztató, hogy ha minőségi ugrást akar az ember elérni a zenehallgatásban, netán dolgozik is vele, akkor sajnos még a 200.000 Ft-os kategória is kevésnek látszik. :(((

    Én a 8" 2.0 kategóriában gondolkoztam eleve.

    Legjobban az Adam F7 érdekelt, ami méretben ez alatt volt, tapasztalat nagyjából annyi hogy kb. úgy szól mint a régi Adam A7. Ami nem rossz, de szerintem kb. 150.000 Ft lenne valóban reális árban.

    Meghallgattam az Adam F7-et A/B-ben a Dyno BM50-el - kb. egyforma, de 60%-ban a jobb a Dyno - mindkettő a szubban vérzik el. Ez nekem azért furcsa, mert Adam-párti volnék.

    De valszeg egyiket sem venném otthonra sem most már.

    De volt ott Yamaha H8, ami nekem leginkább egy jó aktív hifi hangfal kategóriának tűnik, de tőle már akkor jobb az RCF Ayra 8. Ezeket sem venném meg, mert ugyan az RCF jó, de még mindig nem akkora ugrás hogy megérje nekem kiadni rá pénzt.

    Halgattam Tannoyt is, de abból csak a kicsit, szóval nem érdekes, ez nálam abszolút a nem játszik kategória

    Ami viszont érdekes volt az az Eve Audio 5"-os darabja, ami úgy szólt mint egy drágább Adam (ugye Ádám és Éva :D) , habár a basszust ezen a kis darabon nem lehetett észrevételeztetni, de ő volt minden szempontból a legjobb darab.

    Nekem itt most egy Harman Kardon Soundstick II szól, ami nagyon szépen szól, mondjuk úgy hogy TÚL szépen (zenehallgatásra abszolút recommended bárki bármit mond), viszont dolgozni vele agyhalál.
    Basszus tekintetében annyira szépen szól hogy pont ennyit csal is. Mivel most nincs más, emiatt pont ezért kellett volna egy kicsit kiegyensúlyozottabb - aka "lineárisabb" - , de minőségben pont annyival jobb mint ahogy a Logitech felett a HK Soundstick van. Előtte Adam A7 volt, még előtte Dyno BM15 passzív Alesis RA500-al (ezt a kombót kár volt eladni).

    Nos a 200.000 még nem az a kategória. Egyszerűen ha valaki jót akar, akkor meg kell venni pl. az Eve Audio 208-at és akkor kezdi el kapisgálni a minőséget (hangban, építési minőségben, szolgáltatási minőségben).

    Szó se róla hogy rosszak lennének amiket hallgattam, de nekem nem ütötte meg a lécet, amit a fülem hallani akart. Nem volt ugrás transzparenciában, indítótranziensben, basszusban a HK 2.1-hez képest. Csak hangerőben és frekimenetben van ugrás, ami még így önmagában kevés.

    Úgyhogy várnom kell egy kicsit, és fentebb tornázni az árat. Ami biztosan nyerő lenne az a Dyno BM15 vagy egy Adam A77x vagy az Eve sc208. :K

    Szóval ezek az én szubjektív tapasztalataim. Jómagam zenélésre, elektronikus hangszertesztekre használom a cuccokat, no meg zenehallgatásra. A zenehallgatás csak sokadik szempont. Szóval ilyen formában nézzétek amit ide írtam.

    Ez nem a PC speaker kategória Habár az a véleményem bárkinek csak zenehallgatásra is ajánlom ezt a szintet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák