Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • catPee

    csendes tag

    Helló!
    Ennyi hozzászólásból még mindig nem tudtam dönteni, hogy melyik 2.1-est érdemes megvenni. 15 és 20 Ezer Ft között akarok venni valamit, aminek azért nem 13 cm-s mélynyomója van, de a mélyközép és a magas is szépen szól.
    Én ugye ezeket találtam:
    Logitech Z4
    Genius SW-HF2.1 3000

    Meg ócóél: Creative INSPIRE T3100 2.1

    Igazából az első kettő nagyon szimpatikus. Nem tudom, hogy milyen a Logiban a mélyközép (5 cm) és ezzel párhuzamosan nem tudom, hogy milyen a Geniusban a mély 16,5 cm.
    A Logiról csak jót olvastam, de a Geniusról nem túl sokat. Személyes tapasztalat valakinek?

    [ Szerkesztve ]

  • catPee

    csendes tag

    Köszi a gyors választ.
    A Z4-esben nem egy 20-as mély van? Mert szembe találkoztam vele egy madaras tecsóban és ez volt ami nagyon tetszett belőle.
    Nekem pont, hogy zenére kellene, így ez lenne az alap, hogy a közép szóljon szépen és e mellett legyen egy csipi, ami azért ad magasat is és legyen valami mély is az összhangzáshoz. A Creative-ot csak beraktam 3.-iknak, de igazából föl se merül bennem, mert inkább adok rá több pénzt, csak szóljon szépen.
    Zeneileg inkább elektronikus zenéhez kellene.

    Mondhattok mást is ebben az árkategóriában és mérettartományban, csak ne legyen valami futurisztikus JBL Creature II vagy hasonlók.

  • catPee

    csendes tag

    Na megint itt vagyok. Nem semmi, hogy csak 13 cm-s a mély a Z4-ben, pedig sok oldalon kifejezetten 20-asnak van írva. Meghallgatni nem tudtam, mert sehol nem találtam eladót. Másfelől viszont szemből nézve a bal felső csipogón be volt nyomva a membrán, így ezt az utolsó szettet nem akartam megvenni, de így most, hogy tudom, hogy csak passzív membrán és nem is beszélve arról, hogy mennyiért vesztegették...

    De a Z4-ről sikerült lebeszélni, a Creative meg nekem kevés, így marad az amit már elsőre megtaláltam: Genius. Pont ezért szúrtam ki, mert van mély is (16,5-es) és van rendes szatelit, nem olyan mint a Z4-nél, hanem rendes 10 cm-s mélyközép + csipik.

    Thx a help-et!

  • catPee

    csendes tag

    Igazából az egész úgy indult, hogy láttam egy használt 5.1-es Geniust a vátérán és ekkor kezdtem el hangfalakat nézegetni.
    Nekem ekkor a sztereo Genius SP-HF3000A 2.0 -t ajánlották, ami nem rossz, de 2.1-et szerettem volna (5.1-el nem akarom körbekábelezni a szobámat), így rövid keresgélés után találtam meg ezt a 2.1-est, ami rögtön szimpi lett. Utána jött ugye az, hogy hátha van nagyjából ilyen árban jobb... De szerencsére akkor most döntöttem e mellett!

    Hihetetlen, hogy tompa a Z4-es. Igazából azért akartam, hogy hátha az szebben szól. Mert a mély döngetését ritkán tudom majd élvezni (de hogy még az se az igazi... Mondjuk annak a tudatában, hogy csak 13 cm-s...), így fontosabb a mélyközép.

    Akkor jelentem megvan a befutó: GENIUS SW HF 2.1 3000 (és még olcsóbb is...)

  • catPee

    csendes tag

    Na megvolt a vásárlás és a befutó a már említett Genius SW HF 2.1 3000.

    Nagyon jó kis cucc és szép nagy is (főleg a mély), a kapcsolókat meg már tapintásra ismerem (keresztbe lett berakva a mély, mert nem számoltam azzal, hogy ilyen hosszú).

    A magas gyönyörűen szól!!! A mély az szép határozott és erős! A mélyközép... Na az problémásabb, mert elnyomja a magas hangszóró. Ezt próbálom most orvosolni. A Media Player-ben már fullos (ott van hangszín szabályzó), csak ugye játékok és youtube esetén ez nem nyújt megoldást.

    Ezért kezdtem el keresni valami EQ programot (ja igen és Windows 7-em van)
    Most azon gondolkodok, hogy melyik hangkártyát használjam:
    1) HD Audio 8CH (Asus P5P41D alaplap integrált hangkártyája=>ez van most), de a win7 telepítette, így szerintem nincs hozzá EQ progi
    2) Genius Sound Maker Value 5.1 (van egy ilyenem is az előző gépemből, ehhez már talán van EQ a progik között, de már nem emlékszem teljesen), ehhez mondjuk már nincs meg a driver cd...

  • catPee

    csendes tag

    válasz Pumpkinhead #6009 üzenetére

    Helló!
    1) Kikapcsoláskor adott egy kis pukkanást még az első nap, amikor megvettem, de most már nem!
    2) Kakaó hangerően, ha odateszem a fülem a satelit-hez, akkor hallom, hogy egy picit zúg, de ez magas hang, és nem búgás (a mélytől nem hallok semmit!)
    3) Milyem hosszúak a kábelek? Hát nem túl hosszúak és nem is cserélhető, mert a hangfalba direkt be van kötve (legfeljebb bővíthető, ha veszel egy anya és apa végű kábelt), de szerintem olyan 1 méteresek. (hangszórónként)
    4) Az EQ probléma megoldódott: nem kell túlságosan föltekerni a mélyet és a magast, és akkor a közép is tud érvényesülni. (meg valószínűleg megszókás kérdése volt inkább, mert a 2.1 sose lesz stereo)

    Ráadás:
    5) Annak ellenére, hogy rezgiscsillapításos a mély, azért 1/2 -ed és 3/4-ed hangerő között elkezdett berozálni az asztal ami alatt a mély van és a szoba is.

    6) Ne akard gyalog elhozni, mert 19 kg-s a doboz!

  • catPee

    csendes tag

    válasz Pumpkinhead #6020 üzenetére

    Igen az stimmt és arra írtam azt, hogy:
    "Kakaó hangerően, ha odateszem a fülem a satelit-hez, akkor hallom, hogy egy picit zúg, de ez magas hang, és nem búgás (a mélytől nem hallok semmit!)"

    Vagyis, ha be van kapcsolva, de nem kap jelet és kakaó hangerőn van és odateszem a fülem a szatelithez közvetlenül, akkor hallom, hogy egy nagyon picit zúg.

    Ma kipróbáltam rajta a hangnyomás-mérésekhez való zenéimet, hát nem vallott szégyent! :)

Új hozzászólás Aktív témák