Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz opr #1 üzenetére

    Az az alumínium lap maga a plate, amely a kapcsolókat és stabilizátorokat tartja, és a legtöbb műanyagnak tűnő mechanikus billentyűzetben is ott van, csak nem látható módon és ha nem látható, akkor tipikusan az olcsóbb acélból gyártják ilyenkor (szerencsére néha látni, hogy acél helyett műanyagra esik a döntés). Ez a floating design néven futó stílus a kilátszó kapcsolóival azért jó, mert jobban látszik az RGB világítás, és könnyebb kitakarítani azt a szennyeződést, ami amúgy nem jutott volna be, ha van rendes kerete a billentyűzetnek.

    Sokkal merevebb az egész billentyűzet azzal, hogy a plate a ház alsó részére végig ráfekszik, sokszor még designelemként rá is hajlik, emiatt hangosabb is lesz az egész, hiszen a belső nem tudja kimozogni a gépeléskor fellépő erőhatásokat, valamint a kapcsolók sincsenek fallal körülvéve, így onnan is több hang jut el a környezetbe visszaverődés helyett. Szóval ha látszanak a kapcsolók egy mechanikus billentyűzetnél, akkor választhatsz a rohadt hangos (kék), a hangos taktilis (barna), a hangos lineáris (piros) között, és néha opció a kevésbé hangos, de még mindig hangos lineáris is (silent red), míg az általad is preferált hagyományos design mellett egy barna például nem feltűnően hangos, egy átlagos membrános hangszintjén van tipikusan.

    A fentiek alól a kivételek egyikét éppen a Cherry szolgáltatja a G80-3000N formájában, amely plateless, gépeléskor az amúgy is rugalmas FR4 kimozogja az erőhatások nagyját, így nem halkított kapcsolókkal is sokkal halkabb lenne az egész (halkítottal szerelik), a másik hozadéka ennek pedig az, hogy bottom outkor nem egy merev valamibe csattan be a kapcsoló, hanem ez a mozgás tompítja a becsapódást és kellemesebb lesz a gépelési érzet tőle. A belső felépítés és a halkított kapcsoló eredménye egy tényleg halk billentyűzet.

    Az MX2A-ból igazán jöhetnének már a boltokba az ebben a billentyűzetben is használt fekete nylon házas modellek is, most még csak a polikarbonát házas RGB változat érhető el külön kapcsolóként.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

  • dqdb

    nagyúr

    válasz copass #5 üzenetére

    Ez az RGB változat, az már egy ideje kapható pár helyen és nem túl jó áron (az MX1A 25-28 cent közötti áron megy).

    Halkítottból ilyet vegyél, olcsóbb, nem reszel, nem hulladék benne a gyári rugó, nem szilikon végzi a csillapítást.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák