Új hozzászólás Aktív témák

  • DeathAdder

    veterán

    válasz kacsyx #146080 üzenetére

    Abban különbözött volna, hogy itt ezek saját magukat lopták volna meg, ha lopni akarnak.

    Illetve kollektív szponzori szerződések lettek volna, és mivel 55%-át költhették volna a bevételeiknek sportcélokra (játékosvásárlás, fizetések, ügynöki díjakkal együtt) az egy igen kemény korlát lett volna, nem puha, mint az FFP.

    És a bebetonozás sem volt kőbe vésve, eleve különböző infók jelentek meg arról, hogy kieshetnek e az alapítók, meg hogyan osztják ki a maradék helyeket, amiben valamilyen forgás biztos hogy lett volna, de elvből el lett utasítva, és az sem volt leírva sehol hogy a szabályok nem változhatnak.

    Őszintén, tedd a szívedre a kezed, szerinted itt az UEFA/FIFA a fő probléma, amiért nem oszt több pénzt?

    Itt arról van szó, hogy egy Szuperliga az egyetlen dolog, ami garantálni tudná a felelős gazdálkodást, mert csak egy kollektív megállapodással, egy közös üzlettel lehet leszabályozni azt a versenyt, ami az elszálló átigazolási díjakat, meg fizukat generálja. Jó példa erre, ami az USA-ban van, ott az élő példa hogy működik.

    Az elmúlt tíz év arról szólt az FFP-vel, hogy megpróbálta ezt másképp megoldani az európai foci. Akkora bukás lett belőle, hogy az UEFA most azt próbálja meg innovációnak eladni, hogy még ebből is kihátrál.

Új hozzászólás Aktív témák